UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Металіст" подарував Харкову Євро-2012 - Ярославський

У Харкові пройшло три поєдинки європейської першості.

Власник і президент групи DCH, генеральний інвестор підготовки Харкова до Євро-2012 і екс-президент ФК "Металіст" Олександр Ярославський на зустрічі зі студентською молоддю розповів про те, яку роль відіграв харківський клуб в отриманні містом права проведення матчів чемпіонату Європи-2012.

"Саме Металіст" став тим локомотивом, який витягнув наш Євро-2012, наше місто. Скажу вам відверто: у Харкова не було жодних шансів прийняти матчі Євро-2012. Тому що було чотири основні міста: Київ, Донецьк, Львів і Дніпропетровськ, і було два резервні міста - Одеса і Харків. Ми фактично забрали участь у Дніпропетровська, своєю працею забрали. Ми побудували ту інфраструктуру, яку вимагали стандарти УЄФА", - розповів Ярославський студентам.

Нагадаємо, що Ярославський продав "Металіст" Сергію Курченку в кінці 2012 року. У сезоні-2012/13 команда посіла друге місце в чемпіонаті Прем'єр-ліги, однак після історичних подій в лютому 2014 року Курченко фактично припинив фінансування клубу, який покинули всі його лідери і головний тренер Мирон Маркевич. При цьому майно "Металіста" було заарештовано.

Зазначимо, що під час проведення чемпіонату Європи-2012 з футболу в Харкові було зіграно три поєдинки групового раунду.

Раніше повідомлялося про те, що Олександр Ярославський не відмовляється від планів повернути "Металіст".