UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Металіст 1925" назвав заворушення уболівальників спланованою провокацією

Харківський клуб звернувся до Арсена Авакова.

Вчора, 19 червня, фанати "Металіста 1925" зірвали фінальний поєдинок аматорського чемпіонату України проти "Агробізнесу", який відбувся на НСК "Олімпійський" в Києві.

На 75-й хвилині, коли "Агробізнес" вів з рахунком 4:0, фанати харківського клубу почали палити фаєри, покинули свої місця і вийшли на бігові доріжки стадіону, після чого влаштували бійку з уболівальниками команди суперника.

Поєдинок був зупинений, порушники покинули арену, а гравцям "Агробізнесу" були вручені золоті медалі.

"Металіст 1925" звернувся до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням втрутитися в ситуацію:

"За попередніми даними служби безпеки ФК "Металіст 1925", на секторі, в якому повинні були розміщуватися харківські фанати, перебували мешканці ще чотирьох міст України, які взяли участь у масових заворушеннях. Це свідчить про сплановану провокацію, спрямовану не проти учасників фінального матчу та ФК "Агробізнес", зокрема.

У цього прояву глибинні корені. ФК "Металіст 1925" рішуче засуджує дії вандалів і футбольних екстремістів. Ми звертаємося до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням відкрити кримінальне виробництво, дати оцінку хуліганському інциденту, виявити справжні мотиви організаторів і активних виконавців, а також зробити все можливе, щоб вони понесли передбачене чинним законодавством покарання".

Варто відзначити, що в наступному сезоні "Металіст 1925" планує виступати у Другій лізі.

Раніше повідомлялося, що суд почав банкрутство харківського "Металіста".