UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мессі став восьмиразовим володарем "Золотого м'яча"

Аргентинець отримав нагороду за свої виступи.

Нападник американського клубу "Інтер Маямі" та збірної Аргентини Ліонель Мессі став володарем "Золотого м'яча" 2023 року.

Церемонія вручення нагороди відбулася у Парижі. Для легенди футболу це вже восьмий "Золотий м'яч" у кар'єрі – капітан збірної Аргентини є абсолютним рекордсменом за цим показником. Раніше він вигравав цей приз у 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 та 2021 роках.

Також 36-річний форвард став першим переможцем номінації France Football, який представляє клуб за межами Європи. До літа він виступав за французький "Парі Сен-Жермен".

До топ-3 увійшли Ерлінг Голанд ("Манчестер Сіті", збірна Норвегії) та Кіліан Мбаппе (ПСЖ, збірна Франції). Вперше з 2003 року на нагороду не претендував португалець Кріштіану Роналду.

Ліонель Мессі став чемпіоном світу зі збірною Аргентини в Катарі, записавши на свій рахунок сім голів (два у фіналі) та три асисти. Турнір проходив у 2022 році, але минулий "Золотий м'яч" вручався до нього, тому ЧС враховувався для визначення володаря нагороди.

Нагадаємо, минулого року володарем "Золотого м'яча" вперше у кар'єрі став на той момент капітан мадридського "Реала" Карім Бензема, який нині грає за "Аль-Іттіхад".

Жіночий "Золотий м'яч"-2023 отримала іспанська футболістка "Барселони" Айтана Бонматі.

Читайте також: Призи France Football: "Манчестер Сіті" – команда року, Голанд – найкращий бомбардир

Раніше ФІФА назвала номінантів на нагороду The Best найкращим футболісту та тренеру року.