UA / RU
Підтримати ZN.ua

Матчі Євро-2012 можуть перенести з Познані до Кракова

На одному з польських порталів з'явилася інформація, що цілком імовірним є перенесення матчів Євро-2012 з Познані до Кракова.

Анонімний інформатор повідомив, що проблема Познані у стадіоні, а саме в безпеці футбольної арени.

«Президент Польського футбольного Союзу (PZPN) Гжегож Лято дав чітко зрозуміти, що на 90 відсотків Євро-2012 пройде у Кракові. Причина в тому, що необхідно дуже багато часу для евакуації стадіону. З деяких місць потрібно 15 хвилин, а це дуже багато», - повідомило джерело.

Нагадаємо, що матчі Євро-2012 мають відбутися у чотирьох польських містах - Варшаві, Вроцлаві, Гданську і Познані. З української сторони поєдинки європейської першості прийматимуть Київ, Львів, Харків і Донецьк.

Стадіон у Познані став першою ареною, відкритою в Польщі до Євро-2012. Відкриття відбулося 21 вересня. А реконструкція стадіону обійшлася у $210 млн.

На нову арену в Познані поскаржилися місцеві жителі, оскільки під час матчів шум від стадіону викликає коливання у квартирах мешканців кількох багатоповерхівок, розташованих біля неї.

Раніше контрольно-дисциплінарна інстанція УЄФА через недбалу організацію безпеки на познанській євроарені наклала на футбольний клуб «Лех» (Познань) штраф у розмірі 20 тисяч євро, а також дискваліфікувала місцевий стадіон на один матч умовно з дворічним випробувальним терміном.
Окрім того, на поєдинок «Леха» проти португальської «Браги» у рамках розіграшу Ліги Європи УЄФА дозволено було реалізувати лише половину квитків від загальної кількості місць на стадіоні.

За матеріалами Террикон