UA / RU
Підтримати ZN.ua

Малиновський покинув збірну України перед матчем з Чехією за власним бажанням - Петраков

Тренер відзначив, що півзахисник образився за непопадання до стартового складу на матч з Францією.

Головний тренер збірної України Олександр Петраков прокоментував складнощі у відносинах з лідером команди - півзахисником "Аталанти" Русланом Малиновським.

Малиновський в матчах кваліфікації ЧС-2022 проти Казахстану (2:2) і Франції (1:1) виходив на заміну, а потім покинув національну команду перед контрольним поєдинком з Чехією (1:1).

"Малиновський підійшов і каже, що теж хоче виїхати. Адміністратор сказав йому, що ми купили йому квиток на 9 вересня, ще матч у Чехії. А він сказав, що не хоче залишатися, а хоче виїхати. Він нічим це не пояснив. Я попросив адміністратора взяти йому квиток. Якщо людина хоче їхати, то нехай їде.

Ми спочатку поговорили з ним у Казахстані. Я йому сказав, що у нас нова схема гри. Як ми будемо з тобою розмовляти, кажу. Він відповів, що рік тому, коли він грав у Бельгії, він, може, і був би проти, але зараз він знає, що на першому місці інтереси команди. А потім вже особисті. Я йому сказав: "Тримай руку. Молодець".

На "Олімпійському" я до нього підійшов і запитав, чи готовий він грати з Францією, якщо я випущу його на заміну. Він образився. Сказав: "Гаразд, в Казахстані я не грав. А чому не граю тут?". Ми ж з тобою домовлялися, кажу - інтереси команди в першу чергу. А він каже, що образився. Кажу: "Я тоді вибачаюся перед тобою. Це тебе влаштує?" Він відповів, що ні.

Всі. Він сів і поїхав. Все нормально, ми не лаялися, ми в хороших відносинах. Хочеш їхати - їдь. Це ж не клуб, де контрактні зобов'язання. Це збірна, не хочеш - їдь", - цитує Петракова Tribuna.com з посиланням на" Великий футбол".

Читайте також: Збірна України втратила перемогу над Чехією в товариському матчі

Раніше повідомлялося про те, що збірна України знову буде представлена в футбольному симуляторі FIFA.