UA / RU
Підтримати ZN.ua

Льюїс Хемілтон вперше за чотири роки переміг у двох Гран-прі поспіль

Британський гонщик повертає колишні позиції у "Королівських перегонах", які було втрачено з приходом Себастьяна Феттеля. Зараз же німцю доведеться докласти максимум зусиль, щоб скинути з вершини сезону свого головного конкурента.

Британець Льюїс Хемілтон в напруженій боротьбі з партнером з "Мерседесу" Ніко Росбергом виграв перший в історії нічний Гран-прі Бахрейну і зміцнив лідерство у чемпіонаті світу з перегонів серії Формула-1.

Хемілтон випередив німецького гонщика всього на одну секунду, що в цілому відобразило рівень і напруження суперництва пілотів протягом всіх перегонів. Третім до фінішу зі значно більшим відривом прийшов Серхіо Перес з "Форс-Індія", який виграв боротьбу у представника "Ред Булла" Даніеля Ріккьярдо на 400 тисячні секунди. Чинний чемпіон світу Себастьян Феттель знову опинився далеко від переможця - цього разу німець приїхав до фінішу шостим.

Таким чином, Хемілтон здобув другу перемогу поспіль у чемпіонаті, зробивши це вперше в з 2010 року, коли мав першість на Гран-прі Туреччини та Канади.

Керівництво команди "Мерседес" може радіти: коли ще стайня лідирувала у Кубку Конструкторів всього після трьох перегонів з більш ніж 60 - очковим (!) відривом!

Після тих звершень, які протягом усього вікенду мали два "Мерседеси" (практики і кваліфікація), очікувалося, що їхньому дублю на "Гран-прі Бахрейну" нічого не загрожує. Так у підсумку і вийшло. Ніко Росберг, який зумів вперше в сезоні випередити у кваліфікації свого партнера з команди Хемілтона, пропустив вперед британця в першому повороті і не зумів відігратися на першому колі.

"Мерседеси" стали швидко їхати від суперників, але дистанція між партнерами зберігалася. Однак перед першою хвилею піт- стопів лідер чемпіонату світу-2014 підібрався до чемпіона світу-2008 на дистанцію атаки. Протягом двох кіл Росберг намагався вийти вперед, але навіть коли у нього це виходило, Хемілтон повертав собі лідерство. Потім спочатку британця, а потім німця покликали на піт-стоп, і виїхали вони звідти вже на різних типах гуми.

Росберг, що опинився на "Медіумі", на час відкотився назад. Однак після зворотного "перевзування" на "софт" відігравати втрачені секунди німцеві не довелося. Саме перед другими піт-стопами "Мерседесів" у глибині пелотона відбулося зіткнення між машинами Пастора Мальдонадо та Естебана Гутьєрреса, що призвело всього до другої в історії Гран-прі Бахрейну появи машини безпеки.

Таким чином, на останній відрізок дистанції Хемілтон і Росберг пішли поруч, але перший при цьому перебував на більш жорсткій гумі. Після рестарту німець відразу спробував атакувати партнера, однак вийти вперед йому не вдалося. Трохи пізніше пішла ще одна спроба атаки, яка знову виявилася безуспішною. Останні кола у виконанні двох "Мерседесів" пройшли спокійно, і в підсумку Хемілтон виграв другі перегони поспіль. Росберг зберігає лідерство у чемпіонаті, але психологічна перевага, можливо, тепер буде на боці британця.

"Гран-прі Бахрейну" подарувало вболівальникам значну кількість красивих битв. У якийсь момент клієнти мотора "Мерседес" Валттері Боттас, Феліпе Маса, що чудово стартував, Ніко Хюлькенберг і Серхіо Перес розташувалися один за одним у боротьбі за місця, починаючи з третього, і в підсумку переможцем вийшов мексиканець. Саме Перес в результаті і завоював місце на подіумі слідом за двома лідерами. На останніх колах йому вдалося захистити третю сходинку від "Ред Булла", якому довелося вибиратися по ходу перегонів з глибини пелотона за рахунок використання тактики двох піт-стопів.

Невдаха двох перших етапів Даніель Ріккьярдо після відходу з траси машини безпеки випередив на трасі чотириразового чемпіона світу Себастьяна Феттеля, а потім і Ніко Хюлькенберга, вирвавшись на четверту сходинку. Втім, в останніх, здається, виникли деякі проблеми з машинами. Слідом за ними фінішували два "Вільямси" і дві " Феррарі", які ,напевно розраховували на більше.

Пілот Команда Час Швидкість Піт
1. Л.Хемілтон Mercedes 1:38.42.743 185.476 2
2. Н.Росберг Mercedes +1.085 185.442 2
3. С.Перес Force India +24.067 184.733 2
4. Д.Ріккардо Red Bull +24.489 184.720 2
5. Н.Хюлкенберг Force India +28.654 184.592 2
6. С.Феттель Red Bull +29.879 184.554 2
7. Ф.Масса Williams +31.265 184.512 3
8. В.Боттас Williams +31.876 184.493 3
9. Ф.Алонсо Ferrari +32.595 184.471 3
10. К.Райкконен Ferrari +33.462 184.444

3

Положення в чемпіонаті: особистий залік

Пілот Країна Команда Очки
1. Н.Росберг
Mercedes AMG 61
2. Л.Хемілтон
Mercedes AMG 50
3. Н.Хюлкенберг
Sahara Force India F1 Team 28
4. Ф.Алонсо
Scuderia Ferrari 26
5. Д.Баттон
McLaren Mercedes 23
6. С.Феттель
Red Bull Racing 23
7. К.Магнуссен
McLaren Mercedes 20
8. В.Боттас
Williams Martini Racing 18
9. C.Перес
Sahara Force India F1 Team 16
10. Д.Ріккардо
Red Bull Racing 12
11. Ф.Масса
Williams Martini Racing 12
12. К.Райкконен
Scuderia Ferrari 7
13. Ж.-Е.Вернь
Scuderia Toro Rosso 4
14. Д.Квят
Scuderia Toro Rosso

3

Кубок Конструкторів. 1. "Мерседес" - 111 очок. 2. "Форс Індія " - 44. 3. "Макларен" - 43. 4. "Ред Булл" - 35. 5. "Феррарі" - 33. 6. "Вільямс" - 30. 7. "Торо Россо" - 7.

Відзначимо, що перегони на трасі Сахір, які вперше у своїй історії пройшли вночі, стали найкрасивішими у Формулі- 1 за останній час. Головною ж тенденцією , яку можна спостерігати на перших етапах, стала гостра внутрішньокомандна боротьба. І є надія, що накази з боксів пропустити партнера вперед ми не почуємо і в майбутньому. !zn

Читайте також:

Чотириразовий чемпіон світу у Формулі-1 знову не зумів перемогти в новому сезоні

У календарі Формули-1 може з'явитися Гран-прі Азербайджану