UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко пообіцяв розібратися з білоруськими хокеїстами за погані результати

Великий шанувальник хокею білоруський президент обурений останніми виступами місцевих хокеїстів на міжнародній арені.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко обурений виступами збірної цієї країни на хокейному олімпійському кваліфікаційному турнірі у Данії, де виступала і українська команда. Нагадаємо, що Білорусь хоч і розгромила Україну 6:0, проте несподівано програла Словенії 2:4 і пролетіла повз сочинську Олімпіаду.

"Те, що білоруська хокейна команда не потрапляє на Олімпійські ігри - це ганьба. Те, що створила збірна з хокею, - це ні в які рамки не лізе. І найближчим часом ми розберемося. Я на це спокійно дивитися не буду, всі були попереджені", - заявив Лукашенко.

Також глава білоруської держави не впевнений у доцільності виступів представника Білорусі, мінського "Динамо" у Континентальній хокейній лізі (КХЛ). Мінські хокеїсти не зуміли пробитися у плей-офф турніру, зайнявши 10-те місце в Західній конференції, відставши навіть від дебютанта турніру, донецького "Донбасу".

"Мені дуже соромно не лише говорити, а навіть слухати про те, як грає наше мінське Динамо. Деякі отримують сьогодні на місяць по 70 млн рублів (близько 70 тисяч гривень - прим. dt.ua), а то і більше, займаючи останні місця. Ми живемо у Мінську, завтра летимо у Хабаровськ, за казна-скільки земель грати з цими клубами. Туди прилетіли - двоє діб, звідти - двоє діб, ні тренувального процесу, ні відпочинку - нічого немає. Чому б КХЛ не розділити до Уралу і після, як зроблена Східна і Західна конференції в НХЛ? Може, нам відмовитися від участі в КХЛ, не витрачати десятки мільйонів доларів, а вкласти ці гроші у власних хокеїстів?", - запитує Лукашенко.

Тим часом, досить цікаво пролунала думка білоруського керівника про створення європейської хокейної ліги, куди б могли увійти українські команди.

"Я б запропонував європейцям створити європейську лігу. У росіян би був КХЛ, казахи б, можливо, підключилися, може, українці або якась наша команда грала, але європейцям треба мати свою лігу. Ось ми б могли виступати тут. Ми б злітали у Берлін, куди дві-три години перельоту, і повернулися в цей же день. Спортсменам є можливість відпочити. А так багато ми пересуваємося, несемо величезні витрати на перельоти".

Зазначимо, що раніше українські команди вже виступали разом з білоруськими - спочатку в рамках Східно-Європейської хокейної ліги, а потім під егідою Відкритого чемпіонату Білорусі. !zn

Читайте також:

Лідери КХЛ почали боротьбу за Кубок Гагаріна з перемог

Лукашенко передасть президентські повноваження тому, хто обжене його на лижах

"Піттсбург" спокушає Євгена Малкіна 100-мільйонним контрактом

Олімпіада в Сочі пройде без українських хокеїстів

У справі про загибель хокеїстів ярославського "Локомотива" з'явився обвинувачений