UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луческу знову згадав про погане суддівство в Лізі Чемпіонів

Головний тренер "Шахтаря" ніби свідомо готує уболівальників до того, що його команда програє у заключному матчі групового турніру.

Мірча Луческу напередодні матчу 6-го туру групового турніру Ліги Чемпіонів припустив, що "Шахтарю" доведеться грати з найсильнішою за останні роки складом португальського "Порту".

Втім, не тільки це, на думку наставника, може перешкодити "гірникам" наостанок порадувати уболівальників перемогою на євроарені. "Чемоданний настрій", коли гравці вже думають про майбутнє відпустці, а також дії суддів, які завжди віддають перевагу більш іменитим суперникам, ось за що треба перебороти "Шахтарю", впевнений Містер.

"Ми знаємо, що наші футболісти не до кінця сконцентровані, але не будемо забувати, що сильним клубам завжди надають допомогу. Я намагаюся донести до УЄФА те, як інтерпретується суддівство по відношенню до східноєвропейських команд", - цитує Містер офіційний сайт "Шахтаря".

"Згадую нашу передостанню гру з "Порту", коли за рахунку 1:0 Едуарду забив чистий м'яч, а його не зарахували, потім - видалення двох футболістів. Особливо, як валявся Моутінью після нібито божевільного фолу Ракицького на ньому, а Ярослав відразу був видалений. Також наша перша гра у Львові, коли Інді сфолив на Адріану, а суддя не зарахував фол. Матч тривав, пішла контратака, і португальці забили в наші ворота", - згадує Луческу.

Нагадаємо, що матч "Порту " - "Шахтар" відбудеться 10 грудня в 21:45 в Порту. Українська команда відстає від суперника на п'ять очок і вже не зможе наздогнати його в турнірній таблиці групи Н.

Містер навів приклад ще кілька матчів у Лізі Чемпіонів на фініші групового турніру, коли "Шахтар" програвав. Тоді, на думку румунського тренера, також були присутні спірні суддівські рішення.

9 грудня визначилися вісім команд учасників 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів. Серед них - фіналіст і переможець минулорічного розіграшу іспанські "Атлетико" і "Реал", а також сенсаційний учасник - швейцарський "Базель".