UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луческу підтримав ідею проведення спільного чемпіонату України та Росії

Після вдалого дебюту на Об'єднаному Суперкубку наставник "Шахтаря" висловив оптимістичний настрій щодо подальшого зближення клубних змагань двох країн.

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу вважає, що участь українських і російських команд в спільних футбольних змаганнях допоможе їм конкурувати з провідними європейськими чемпіонатами.

Про це румунський фахівець розповів після перемоги його команди в першому матчі Об'єднаного Суперкубка в Ізраїлі - "гірники" обіграли "Зеніт" із Санкт-Петербурга-2:1.

"Про цю проблему я говорив ще 7 років тому, коли проводився дебютний Кубок Першого каналу. Тоді сказав, що це можливий вихід з положення для обох країн. Їх чемпіонати стануть сильними, якщо ці турніри з'єднають", - зазначив Містер.

"В минулому році, коли ми проводили матч з "Зенітом", він був названий Суперкубком України і Росії, оскільки обидві команди були чемпіонами своїх країн. Я - за цей чемпіонат, тому що він буде конкурувати з кращими першістю Європи: з чемпіонатами Англії, Італії, Іспанії, Німеччини і так далі, - цитує Луческу офіційний сайт "гірників".

Луческу впевнений, що банкрутство клубів Прем'єр-ліги сприяє ідеї об'єднаного чемпіонату

Примітно, що напередодні старту турніру президент "Динамо" Ігор Суркіс припустив, що гіпотетичний чемпіонат Росії та України поки не має гарантій фінансування, тим більше, наголосив Суркіс, у разі відходу ряду команд з української першості, воно втратить свою унікальність і більше ніколи не отримає шанс на новий виток розвитку.

Відзначимо, що турнір в Ізраїлі завершиться 6 лютого, і цілком реально, що його результати багато в чому визначать подальшу стратегію головних ідеологів першості Росії та України.

Нагадаємо, що ряд європейських і світових футбольних керівників неодноразово виступав проти проведення будь-яких спільних міжнаціональних офіційних турнирнов з участю клубів. !zn

Читайте також:

Букмекери вважають, що "Шахтар" виграє російсько-український турнір

Суркіс виступив за ліквідацію Прем'єр-ліги: Організація проїдає гроші клубів

Платіні знову "пройшовся" по об'єднаного чемпіонату: Україна і Росія - окремі держави

Газзаєв впевнений, що Платіні дасть дозвіл на об'єднаний чемпіонат