UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луческу і Маркевич зустрілися з найкращими тренерами світу

Зустріч еліти тренерського цеху планети з участю двох фахівців з чемпіонату України відбулася у швейцарському Ньоні.

Вчора, 2 вересня, в Швейцарії відбувся XVII Форум елітних тренерів УЄФА. Захід крім інших учасників відвідали головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу і наставник "Дніпра" Мирон Маркевич. Останній отримав запрошення на Форум вперше.

На зустрічі також були присутні Арсен Венгер ("Арсенал"), Юрген Клопп (без команди), Массіміліано Алегрі ("Ювентус"), Хулен Лопетегі ("Порту"), Мануель Пеллегріні ("Манчестер Сіті"), Лоран Блан (ПСЖ), Луїс Енріке ("Барселона"), Карло Анчелротті (без клубу), Дієго Сімеоне ("Атлетико"), а також інші фахівці. Зборами керували президент УЄФА Мішель Платіні і керівник тренерського штабу УЄФА сер Алекс Фергюсон - легендарний тренер "Манчестер Юнайтед".

ФК Шахтер

Вперше така зустріч пройшла в 1999 році. З тих пір конференції організовуються на початку кожного єврокубкового сезону. Під час Форуму тренери проаналізували підсумки останнього футбольного року в європейському футболі, обговорили нові тенденції та дали оцінку єврокубковим турнірам та суддівству.

Відзначимо, що в минулому єврокубковому сезоні донецький "Шахтар" під керівництвом Луческу вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів, де поступився в 1/8 фіналу "Баварії". Команда Мирона Маркевича, у свою чергу, пробилася у фінал Ліги Європи, де поступилася "Севільї".