UA / RU
Підтримати ZN.ua

Легендарний тенісист Надаль завершив професійну кар'єру

Іспанець став одним із символів великого тенісу.

Рафаель Надаль

Рафаель Надаль

Знаменитий іспанський тенісист Рафаель Надаль вирішив завершити професійну кар'єру.

Про це легендарний ветеран повідомив на своїй сторінці у соцмережі X.

"Я тут, щоб повідомити вам про свій відхід з професійного тенісу. Реальність така, що це були важкі роки, особливо останні два. Не думаю, що зміг би грати без обмежень. Це, очевидно, важке рішення, яке зайняло в мене деякий час.

Хочу подякувати всій тенісній індустрії, у тому числі своїм колегам і великим суперникам. Я провів з ними багато годин та прожив моменти, які запам'ятаю до кінця життя. І, звісно, уболівальники. Я не зможу достатньою мірою віддячити вам за те, що ви змусили мене відчути. Ви давали мені енергію у потрібний момент.

Я йду з абсолютним душевним спокоєм, тому що виклався на повну в цій справі. Мені залишилося закінчити, сказавши всім тисячу подяк і до швидкої зустрічі", – цитує Надаля Independent.

Свій останній матч 38-річний тенісист проведе у листопаді за збірну Іспанії у фінальному турнірі Кубка Девіса.

Рафаель Надаль виграв 22 титули на турнірах Великого шлему, серед яких рекордні 14 разів перемагав на Ролан Гаррос. Іспанець провів 209 тижнів у статусі першої ракетки світу. На рівні ATP Рафа виграв 92 титули, також на його рахунку два олімпійські золота.

Надаль став одним із чотирьох тенісистів в історії та одним із двох у Відкриту еру, кому вдалося мінімум по два рази виграти кожен турнір серії Великого шлему. Він є одним із найкращих тенісистів за всю історію гри.

Читайте також: Українська тенісистка стала третьою ракеткою світу та встановила національний рекорд

Нагадаємо, у вересні 2022 року кар'єру завершив головний суперник у кар'єрі Надаля швейцарець Роджер Федерер.