UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Кривбас" офіційно виключений з Прем'єр-ліги - у клубі не вирішили фінансові проблеми

Схоже, один із ветеранів елітного футбольного дивізіону України буде змушений починати свій шлях до вершин заново.

Апеляційний комітет Федерації футболу України залишив без змін рішення комітету з атестації футбольних клубів, згідно з яким "Кривбас" був позбавлений ліцензії, зважаючи на фінансові проблеми.

Нагадаємо, що рішення було прийнято 31 травня після того, як "Кривбас" не зумів завершити чемпіонат української Прем'єр-ліги - криворіжці не прибули на заключну гру сезону проти луцької "Волині". Команді було зараховано технічну поразку, що відкинуло її з шостого на сьоме місце турнірної таблиці.

"Апелянт не заперечує висновок про наявність у клубу фінансових труднощів і неповне виконання вимог фінансового критерію, що випливає з позиції керівництва ФК "Кривбас" [...] і змісту самої апеляційної скарги", - пояснює мотиваційна частина рішення.

"Кривбас" фактично продемонстрував власну нездатність безперервно здійснювати свою діяльність протягом сезону 2013/2014 років".

Окрім того, у рішенні зазначається, що у "Кривбаса" є борг перед УПЛ у розмірі третьої частини заявкового внеску на минулий сезон, а також неоплачені штрафи. Наявність чотиримісячної заборгованості перед футболістами та працівниками клубу апеляційний комітет підтверджує заявою президента "Кривбасу", розміщеною на офіційному сайті клубу.

Також у клубу є борги за короткостроковими банківськими кредитами. Криворіжці досі повністю не розрахувалися з київським Динамо за оренду Дениса Бойка та Кирила Петрова.

Рішення апеляційного комітету остаточне і оскарженню не підлягає.

Втім, поки не повідомляється, яким чином вакантне місце у Прем'єр-лізі буде компенсовано Як один із варіантів - повернення у дивізіон ужгородської "Говерли", яка вилетіла у першу лігу. !zn

Читайте також:

Найуспішніший тренер в історії "Кривбасу" залишив команду

Автор переможного гола у ворота "Шахтаря" у фіналі Кубка України-2009 очолив "Ворсклу"

"Челсі" полегшить важку фінансову ношу "Зеніту"