UA / RU
Підтримати ZN.ua

Костевич і Омельчук принесли Україні бронзу Олімпіади-2020 в стрільбі з пістолета

В активі України вже третя бронзова нагорода на цих Іграх.

Українська пара Олена Костевич і Олег Омельчук стали бронзовими призерами Олімпіади-2020 в Токіо в стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів в міксті.

У бронзовому фіналі українці перемогли пару з Сербії Аруна Заруновіч і Дамір Мікеч з рахунком 16:12. Золото в активі китайського дуету, срібло - у ОКР (Росія).

"Ми довго і наполегливо йшли до цієї нагороди. І сьогодні все ж був нелегкий день - удача зраджувала невдачу і навпаки. Олег - великий молодець і ця нагорода для нас дуже цінна. Як золото.

Говорили, що прапороносець не може отримати медаль. Я ніколи не вірила в це. Мала велику честь нести прапор своєї держави і щаслива, що нам вдалося завоювати цю нагороду для країни", - прокоментувала успіх Костевич.

Відзначимо, що це шоста поспіль Олімпіада, на якій Україна виграє медалі в стрілецьких видах спорту, а також перша медаль в історії незалежної України, яку виграв український прапороносець.

Медаль Костевич і Омельчука стала третьою для України на Іграх в Токіо після бронзових нагород Білодід в дзюдо і Рейзліна у фехтуванні.

Читайте також: Українську спортсменку відсторонили від Олімпіади через допінг

Раніше повідомлялося про те, що український міністр відпрацював суддею на фіналі Олімпіади між російськими фехтувальницями.