UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишній захисник "Шахтаря" і "Карпат" працевлаштувався в Австрії

"Штурм" з міста Грац став черговим місцем роботи для досвідченого футболіста Ігоря Ощипка.

Лівий захисник Ігор Ощипко, який відомий в Україні за виступами за "Шахтар" і "Карпати", став футболістом австрійського "Граца".

Після двох років поза великого футболу 29-річний футболіст підписав піврічний контракт з п'ятою командою австрійського топ-дивізіону.

За своєю спиною Ощипко має солідний послужний список: прийшовши в "Шахтар" в 2003 році, він лише через чотири роки закріпився у складі команди Прем'єр-ліги. Однак не у Мірчі Луческу, а у Валерія Яремченка в "Карпатах". За львів'ян Ощипко провів більше 100 поєдинків, а в 2013 році потрапив під чистку, яку спробувало провести керівництво команди з-за її незадовільних результатів.

Ощипко отримав статус вільного агента, але залишався безробітним із-за проблем з коліном.

"Відчуваю себе дійсно щасливим, знову грати у великий футбол, тому що я дуже хотів відновити кар'єру після двох років паузи з-за проблем з коліном. Тепер постараюся якомога швидше повернутися до тієї ігровій формі, в якій я колись був у часи "Карпат" і викликів у збірну України", - розповів захисник в інтерв'ю football.ua.

Додамо, що в головній команді країни Ощипко грав у товариських матчах, коли українська збірна готувалася до Євро-2012.

Читайте також: Футболіст "Карпат" вважає, що краще грати у першій лізі, ніж у Росії

26 січня стало відомо, що "Карпати" не домовилися з "Дніпром" про продаж дух півзахисників Олега Голодюка та Павла Ксьонза. За інформацією ЗМІ, дніпропетровців не влаштувала сума, яку львів'яни запросили за своїх гравців.