UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишній гравець збірної України підтримав футболістів "Металіста", які оголосили страйк

15 футболістів харківської команди відмовилися виходити на футбольне поле через те, що вже кілька місяців не отримують зарплату, а керівництво усунулася від діалогу.

Колишній півзахисник збірної України, уродженець Харкова Максим Калиниченко пояснив чому футболістів "Металіста", які оголосили бойкот офіційними матчами команди з-за невиплат зарплат і отстутствия нормального ставлення з боку керівництва, не слід засуджувати за їх демарш.

За словами Калініченко, в "Металісті" використовують неприйнятний стиль вирішення проблем, що склалися, і це віддаляє футболістів від керівників.

"Я був у схожій ситуації: коли з футболістом починають розмовляти за допомогою ультиматумів, це вже виходить за будь-які рамки", - заявив екс-хавбек "Спартака", "Дніпра" та "Таврії" в ефірі програми ПроФутбол.

"Окрім футболу має бути ще й людське ставлення. Коли тобі мають грошей, та ще й тиснуть психологічно, це неприємно...Тим більше, що в "Металісті" чимало досвідчених хлопців, які пограли, і мають самоповагу. Люди як можуть відстоюють свою думку і свої права. А домовлятися треба було відразу, з іншого боку, про що домовлятися, якщо керівництво не тримає слово", - сказав Калиниченко.

Додамо, що Калиниченко постраждав від непрофесійних дій футбольних менеджерів і керівників у сімферопольській "Таврії". Ще до того, як команда припинила існування через анексії Криму, там припинили платити зарплату гравцям, і в підсумку, колишній хавбек збірної України залишився без, як стверджують ЗМІ, піврічної окладу.

Читайте також: Двоє футболістів-страйкарів з "Металіста" працевлаштувались у "Волині"

Футболісти "Металіста", які мали контракти з командою ще до настання зимової перерви, відмовилися виходити на офіційні ігри команди, виклавши свою позицію у відкритому листі 28 лютого. За словами воротаря-ветерана Олександра Горяїнова, основна причина, яка спонукала їх до акції протесту - навіть не затримки зарплат, а відмова керівництва йти на конструктивний діалог.

Горяїнов додав, що футболісти були готові до скорочення виплат, однак їм не було запропоновано навіть сісти за стіл переговорів.