UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клуби УПЛ не змогли прийняти рішення про усунення Павелка з УАФ

Клуби Української Прем'єр-ліги не продемонстрували одностайності в питанні скликання позачергового конгресу УАФ з метою усунення Андрія Павелка з посади президента Асоціації. Про це інформують спортивні медіа. Свою позицію з цього приводу вже пояснили футбольні клуби, які не підтримали перевибори. 

Так, 19 листопада  клуби УПЛ розглянули питання скликання позачергового конгресу УАФ для усунення Андрія Павелка з керівної посади та призначення нового керманича українського футболу.

Однак вказане рішення не підтримали "Металіст 1925", "Ворскла», інформує «UA Футбол»

Як згодом пояснив свою позицію віцепрезидент "Ворскли" Олег Лисак, клуб утримався від голосування за скликання позачергового конгресу УАФ, щоб зняти Андрія Павелка, тому що стосовно Павелка немає жодного рішення суду, яке б підтверджувало його вину чи причетність до корупції. 

"Скажіть мені, за що ми голосуємо? Просто за те, щоб зняти Павелка, який зараз сидить у в'язниці без рішення суду? Я не побачив ніякої програми розвитку футболу. Виходить, що ми йдемо комусь в угоду просто заради голосування. Ми живемо в демократичній країні, де є Конституція, Закони і презумпція невинності. Рішення суду, що Павелко якийсь корупціонер, немає. Є звинувачення, але давайте дочекаємось рішення суду, тоді я буду готовий голосувати двома руками. Все повинно бути в правовому полі. Також я хочу побачити хоч якусь програму. За що ми маємо голосувати? Тому "Ворскла" утрималась, - сказав Лисак для "Спорт-Експресс".

Комерційний директор Дніпра-1 В'ячеслав Фрідман відмову підтримувати зміни керівництва в УАФ пояснив тим, що Павелка «ізолювали в СІЗО за надуманою історією й утримують там нелегітимно». 

"Дніпро-1 дотримується нейтральної позиції. Ми не "за" і не "проти", просто не хочемо приймати в цьому участь. Зробіть усе легітимно, як треба. Я вважаю, що Павелко нелегітимно сидить у в'язниці. Його потрібно відпустити, довести справу до суду, і лише потім садити. А так його тримають під вартою просто ні за що. Павелко ж не є небезпечним: він нікого не вбив, не зґвалтував, не бігає з ножем по вулиці. Відпустіть Павелка, одягніть йому на ногу браслет і нехай сидить удома. Це некрасиво, коли людину тримають у в'язниці, а в цей час її прибирають із посади. Ходять чутки, що його готові відпустити, якщо він напише заяву, що йде з посади голови УАФ. Нехай вирішують самі, Дніпро-1 у цьому участі не братиме через ситуацію, яка склалася з Павелком. Це не дуже добре», - сказав він.

Керівник УАФ з червня утримується в СІЗО у справі щодо будівництва заводу з виготовлення штучного футбольного покриття. Арештували Павелка у Львові, для чого в провадженні спонтанно була змінена підслідність. 

За даними футбольного журналіста Михайла Співаковського, Павелку пропонують свободу в обмін на залишення посади. Весь період ізолювання Павелка, довкола УАФ точаться різні спроби організувати перевибори, які супроводжуються тиском на футбольну асоціацію та її регіональні підрозділи.