UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Хлопчик помер у мене на руках": президент українського футбольного клубу розповів про жахи війни

Україна продовжує протистояти окупантам.

Президент футбольного клубу Першої ліги "Агробізнес" Олег Собуцький розповів про жахи війни проти РФ.

"Найгірше в житті – коли гинуть діти. Це не можна порівняти ні з чим. Я часто бачив, як гинуть мої побратими, але коли гинуть діти, а ти не можеш нічого зробити... Це найгірше, що може бути. Був випадок. у Лисичанську, коли я виносив напівмертву дитину... Цей маленький хлопчик помер у мене на руках, а я нічого не міг вдіяти. Хлопці прийшли із завдання, і нас почали обстрілювати з мінометів.Я говорю медику: "Скажи, хто найважчий". Він вказав на маленького хлопця. Я беру його на руки, мама його сідає також – вони жили в цьому будинку, який обстрілювали...

Везу його до лікарні та кажу матері: "Скажіть, будь ласка, хто нас здав? Зараз ми їдемо в поліцію, я вас залишаю там і везу дитину до лікарні". Вона відмовилася. Зрештою сказала: "Та це старий козел із крайнього під'їзду". Вони самі розуміють, що прилетять і по ним, але здають наші позиції. Я цього хлопчика до лікарні так і не довіз, бо попадали стовпи, їхати було неможливо. Взяв його на руки і не те, що біг, летів. Приніс його на руках до лікарні, але за півгодини він помер. Так і не отямився", – розповів Собуцький в інтерв'ю Sportarena.

Нагадаємо, що з весни 2014 року бойові дії в Україні велися на окремих територіях Донецької та Луганської областей, на яких сепаратисти за підтримки Росії проголосили так звані "ДНР і "ЛНР".

24 лютого минулого року президент РФ Путін зробив термінову заяву про проведення спеціальної військової операції на території України, розпочавши широкомасштабне вторгнення до українських міст.

Читайте також: "Вибухи були зовсім поруч": українська біатлоністка розповіла про початок війни у Чернігові

Раніше відомий український тенісист розповів про свої обов'язки на війні.