UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євро-2024: Польща втратила шанси на плей-оф, Франція та Нідерланди розійшлися миром

На континентальному турнірі продовжується груповий етап.

У п'ятницю, 21 червня, на чемпіонаті Європи-2024 з футболу відбулися три матчі.

Результати матчів дня Євро-2024

Група E. 2 тур

Дюссельдорф, стадіон "Меркур Шпіль-Арена"

Словаччина – Україна – 1:2

Голи: Шранц, 17 – Шапаренко, 54, Яремчук, 80

Збірна Польщі зазнала другої поспіль поразки. Австрійці забили швидкий гол, коли Траунер завдав точного удару головою. Поляки зрівняли зусиллями Пьонтека на 30-й хвилині – форвард вдало зіграв на добиванні.

Австрійці вирішили долю поєдинку вже у другому таймі. Полякам не допоміг вихід на заміну головної зірки з "Барселони" Роберта Левандовського. Спочатку Баумгартнер отримав пас із флангу та завдав удару в дальній кут, а остаточний рахунок 3:1 встановив Арнаутович з пенальті, який арбітр призначив за фол Щесни на Забітцері.

У заключному турі поляки, які вже не мають шансів на плей-оф, зустрінуться із Францією, а Австрія зіграє з Нідерландами. Матчі відбудуться 25 червня.

Група D. 2 тур

Берлін, стадіон "Олімпіаштадіон"

Польща – Австрія – 1:3

Голи: Пьонтек, 30 – Траунер, 9, Баумгартнер, 66, Арнаутович, 78 (з пенальті)

Польща: Щесни, Беднарек, Давідович, Ківьор, Франковські, Пьотровські (Модер, 46), Сліш (Гросіцкі, 76), Залевські, Зелінські (Урбанські, 87), Букса (Левандовський, 59), Пьонтек (Свідерські, 60)

Австрія: Пенц, Пош, Траунер (Дансо, 59), Лінгарт, Мвене (Прасс, 63), Зайвальд, Грілліч (Віммер, 46), Баумгартнер (Шмід, 80), Лаймер, Забітцер, Арнаутович (Грегорич, 81)

Попередження: Сліш, Модер, Левандовський, Щесни – Віммер, Арнаутович

Відеоогляд матчу доступний за посиланням.

Франція та Нідерланди видали яскраві матчі, але підвів рахунок на табло, який так і не змінився.

Французи володіли ініціативою, а найяскравіший момент не використали Рабйо та Грізманн. Перший виявився один із м'ячем за кілька метрів від воріт, але не наважився бити, а віддав не найвдаліший пас другому, внаслідок чого Антуан не зумів забити.

Команди продовжили обмінюватись небезпечними моментами. Нідерландці більше діяли на контратаках і в одній з них навіть забили. Меньян врятував французів після удару Депая, а Сімонс зіграв на добиванні. У цей момент біля воротаря стояв Дюмфріс, через що арбітр зафіксував офсайд.

Матчі третього туру обидві команди у групі D проведуть 25 червня. Франція зіграє з Польщею, а Нідерландці зустрінуться з Австрією.

Група D. 2 тур

Лейпциг, "Ред Булл Арена"

Нідерланди – Франція – 0:0

Нідерланди: Вербрюгген, Дюмфріс, де Врей, ван Дейк, Аке, Схаутен (Веерман, 72), Сімонс (Вейналдум, 73), Рейндерс, Фрімпонг (Гертрейда, 73), Депай (Веггорст, 79), Гакпо

Франція: Меньян, Кунде, Упамекано, Саліба, Ернандес, Чуамені, Канте, Рабйо, Дембеле (Коман, 75), Тюрам (Жиру, 75), Грізманн

Попередження: Схаутен

Відеоогляд матчу доступний за посиланням.

Матчі групового етапу Євро-2024 завершаться 26 червня, після чого настане стадія плей-оф. До 1/8 фіналу ЧЄ вийдуть по дві команди кожного з шести квартетів, а також ще чотири найкращі збірні, які посіли треті місця у своїх групах.

Читайте також: Іспанія обіграла Італію та вийшла у плей-оф Євро-2024

Євро-2024: турнірне положення команд у групах.