UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євро-2024: Австрія виграла групу з Францією, Англія втримала перше місце

Триває третій тур групового етапу турніру.

У вівторок, 25 червня, відбулися матчі третього туру групового етапу Євро-2024 у квартетах C та D.

Результати матчів дня Євро-2024

У групі С обидва поєдинки завершилися без забитих голів. Англійці не змогли обіграти словенців, але цей результат дозволив підопічним Гарета Саутгейта вийти у плей-оф з першого місця.

Данія завдяки нічийному результату стала другою, а з третього місця далі пройшла Словенія. Серби їдуть додому.

Група C. 3 тур

Кельн, стадіон "Рейн Енергі"

Англія – Словенія – 0:0

Англія: Пікфорд, Вокер, Стоунз, Геї, Тріпп'єр (Александер-Арнольд, 84), Галлагер (Мейну, 46), Райс, Сака (Палмер, 72), Беллінгем, Фоден (Гордон, 89), Кейн

Словенія: Облак, Карнічнік, Дркушич, Бійол, Янжа (Балковец, 90), Стоянович, Черин, Елшнік, Млакар (Горенц Станкович, 85), Шпорар (Целар, 86), Шешко (Іличич, 76)

Попередження: Тріпп'єр, Геї, Фоден – Янжа, Бійол

Відеоогляд матчу доступний за посиланням.

Мюнхен, стадіон "Альянц Арена"

Данія – Сербія – 0:0

Данія: Шмейхель, Андерсен, А. Крістенсен, Вестергор, Ба (Р. Крістенсен, 77), Юльманн (Ділейні, 77), Гейб’єрг, Меле, Еріксен, Гойлунд (Дольберг, 58), Вінд (Сков Ольсен, 46)

Сербія: Райкович, Велькович, Міленкович, Павлович, Міяїлович (Младенович, 73), Ілич (Влахович, 67), Гудель (Йович, 46), Живкович, Самарджич (Тадич, 46), Мітрович, Лукич (Мілінкович-Савич, 87)

Попередження: Вінд, Юльманн – Міленкович, Мітрович

Відеоогляд матчу доступний за посиланням.

Підсумкова таблиця групи С

Французи зустрічалися з невмотивованими поляками та провалили матч, враховуючи завдання здобути перемогу та стати першими у групі.

У першому таймі команда Дідьє Дешама створила низку моментів, але класно діяв воротар польської збірної, який відбив кілька небезпечних ударів від Мбаппе та компанії.

Після перерви Дембеле заробив пенальті, який реалізував Мбаппе. Тоді здавалося, що французи досягнуть свого, проте на 76-й хвилині Упамекано сфолив на супернику, а арбітр призначив ще один 11-метровий. До м'яча підійшов Левандовський, який з першої спроби не переграв воротаря. Проте суддя дав форварду "Барселони" ще один шанс, оскільки кіпер Меньян на момент удару заступив за лінію. З другої спроби поляк переграв опонента та приніс Польщі нічию.

Франція завершила виступ другою у квартеті та вийшла у плей-оф. Польща їде додому.

Група D. 3 тур

Дортмунд, стадіон "Сигнал Ідуна Парк"

Франція – Польща – 1:1

Голи: Мбаппе, 56 (з пенальті) – Левандовський, 79 (з пенальті)

Франція: Меньян, Кунде, Упамекано, Саліба, Ернандес, Чуамені (Фофана, 81), Канте (Грізманн, 61), Рабйо (Камавінга, 61), Дембеле (Коло Муані, 86), Мбаппе, Баркола (Жиру, 61)

Польща: Скорупські, Беднарек, Давідович, Ківьор, Франковські, Модер, Зелінські, Залевські (Свідерські, 68), Шиманські (Скураш, 68), Левандовський, Урбанські

Попередження: Рабьо – Залевські, Давідович, Свідерські

Відеоогляд матчу доступний за посиланням.

Австрійці створили велику сенсацію і зайняли перше місце у важкій групі. Це сталося завдяки перемозі у заключному турі над Нідерландами.

На старті поєдинку австрійці вийшли вперед завдяки автоголу Малена, який на шостій хвилині зрізав м'яч у власні ворота. Після перерви нідерландці додали та зрівняли рахунок: Сімонс віддав пас на Гакпо, а той пробив точно у дальній кут воріт.

Австрійські футболісти не розгубилися і знову вийшли вперед: Грілліч зробив подачу, яку в центрі штрафного влучним ударом завершив Шмід – 2:1.

Нідерландам знову вдалося зрівняти рахунок на 75-й хвилині зусиллями Депая, якому знадобилося для цього два дотика. Австрія таки здобула доленосні три очки за п'ять хвилин. Забітцер наважився на удар з гострого кута і не помилився. Наприкінці нідерландці атакували, проте ситуацію змінити не змогли, але команда Рональда Кумана все одно вийшла у плей-оф з третього місця.

Група D. 3 тур

Берлін, стадіон "Олімпіаштадіон"

Нідерланди – Австрія – 2:3

Голи: Гакпо, 47, Депай, 75 – Мален, 6 (автогол), Шмід, 59, Забітцер, 80

Нідерланди: Вербрюгген, Гертрейда, де Врей, ван Дейк, Аке (ван де Вен, 66), Рейндерс (Вейналдум, 66), Схаутен, Веерман (Сімонс, 35), Мален (Веггорст, 71), Депай, Гакпо

Австрія: Пенц, Пош, Вебер, Лінгарт (Баумгартнер, 62), Прасс, Зайвальд, Грілліч (Керфельд, 64), Віммер (Лаймер, 64), Забітцер, Шмід (Вайманн, 90+2), Арнаутович

Попередження: Пош, Віммер, Керфельд

Відеоогляд матчу доступний за посиланням.

Підсумкова таблиця групи D

Матчі групового етапу Євро-2024 завершаться 26 червня, після чого розпочнеться стадія плей-оф. В 1/8 фіналу ЧЄ вийдуть по дві команди кожного з шести квартетів, а також ще чотири найкращі збірні, які посіли треті місця у своїх групах.

Читайте також: Україна – Бельгія: де і коли дивитись матч третього туру Євро-2024

Євро-2024: турнірне положення команд у групах.