UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Італія пограбувала Україну": президент "Наполі" назвав помилкою рішення судді в епізоді з падінням Мудрика

Ауреліо Де Лаурентіс відзначив несправедливість суддівства.

Власник італійського "Наполі" Ауреліо Де Лаурентіс прокоментував суддівство у матчі заключного туру кваліфікації Євро-2024 між Україною та Італією (0:0).

Наприкінці поєдинку Михайло Мудрик впав у штрафному майданчику італійців після контакту з ногою Браяна Крістанте, але арбітр проігнорував епізод і не призначив пенальті, який міг вивести українську збірну на чемпіонат Європи.

"Ніхто не хоче, щоб команду пограбували так, як учора ввечері Україну пограбувала Італія. Вони явно мали отримати пенальті.

Правду кажучи, збірна Італії грала добре, краще, ніж у більшості випадків, коли я дивився матчі національної команди. Вони заслужили пройти кваліфікацію. Україну мотивувала війна, вони мали мрію, але вона не втілилася в реальність. Знову ж таки, якби все було легко, це була б не мрія", – цитує Де Лаурентіса Football Italia.

Збірна України посіла третє місце у групі C і не змогла прямо пробитися на чемпіонат Європи. Однак у березні наступного року команда Сергія Реброва зіграє у плей-офф Ліги націй та отримає ще один шанс здобути путівку на Євро-2024.

Читайте також: Визначився 21 учасник чемпіонату Європи-2024 з футболу

Раніше оцінку епізоду з падінням Мудрика дали футболісти збірної Італії.