UA / RU
Підтримати ZN.ua

Італія обіграла Іспанію в серії пенальті і вийшла до фіналу Євро-2020

"Скуадра Адзурра" перемогла у футбольній лотереї.

У вівторок, 6 липня, в Лондоні на стадіоні "Вемблі" відбувся перший півфінал Євро-2020, в якому зустрічалися збірні Італії та Іспанії.

"Скуадра Адзурра" здобула перемогу з рахунком 4:2 в серії пенальті після нічиєї 1:1 в ігровий час.

У першому таймі вболівальники не побачили голів - іспанці найчастіше контролювали м'яч і створили кілька моментів, але італійці також загрожували воротам суперника. До гола справа не дійшла.

Все найцікавіше сталося після перерви. На 60-й хвилині в контратаці Італія вийшла вперед: захисники іспанців нейтралізували Іммобіле, але м'яч підхопив К'єза і завдав обвідного удару без шансів для воротаря.

Коли здавалося, що італійці зможуть утримати переможний результат, іспанці зрівняли рахунок: Мората обігрався з Ольмо, вийшов один на один і переправив м'яч у ворота Доннарумми.

У першому овертаймі іспанці на куражі продовжили наступати і кілька разів Доннарумма вступав в гру і виручав італійців. У другому додатковому таймі команди діяли дуже обережно і готувалися до серії пенальті.

У футбольній лотереї більше пощастило італійцям. Серію з неточних ударів почали Локателлі і Ольмо, а потім вирішальний сейв зробив Доннарумма після удару Морати - 4:2 в серії на користь Італії, яка зіграє в фіналі Євро-2020.

Італія - Іспанія - 1:1 (4:2 - по пенальті)

Голи: К'єза, 60 - Мората, 81

Італія: Доннарумма, Ді Лоренцо, Бонуччі, К'єлліні, Емерсон (Толой, 74), Барелла (Локателлі, 86), Жоржиньо, Верратті (Пессіна, 74), К'єза (Бернардескі, 107), Іммобіле (Берарді, 61), Інсіньє (Белотті, 86)

Іспанія: Сімон, Аспілікуета (М. Льоренте, 86), Ляпорт, Гарсія (Пау Торрес, 109), Альба, Коке (Родрі, 70), Бускетс (Тіаго, 106), Педрі, Оярсабаль (Морено, 70), Ольмо, Ф. Торрес (Мората, 62)

Попередження: Толой, Бонуччі - Бускетс

Огляд матчу

Суперником Італії у вирішальному матчі стане переможець другого півфіналу між Англією і Данією. Фінал пройде на "Вемблі" 11 липня.

Читайте також: Стала відома сума призових збірної України за виступ на Євро-2020

Євро-2020: календар і результати всіх матчів турніру.

Підписуйтесь на Телеграм-канал ZN.UA про Євро-2020.