UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іспанія – Англія: анонс фіналу Євро-2024

Команди визначать нового чемпіона континенту.

У неділю, 14 липня, у Берліні на Олімпійському стадіоні відбудеться фінальний матч чемпіонату Європи-2024 з футболу, в якому зустрінуться збірні Іспанії та Англії.

На ZN.UA буде доступна текстова онлайн-трансляція матчу Іспанія – Англія.

Де і коли дивитись матч Іспанія – Англія

У прямому ефірі вирішальний матч турніру можна буде переглянути за підпискою на каналі "Футбол 1" медіасервісу MEGOGO. Також безкоштовна трансляція фіналу буде доступна на регіональних телеканалах "Суспільного" у цифровому ефірі T2, кабельних мережах та IPTV (крім OTT).

Стартовий свисток пролунає о 22:00 за київським часом.

Головне перед матчем

Іспанії випало максимально складне жеребкування, але команда виграла всі шість матчів на турнірі. У групі були переможені Албанія, Італія та Хорватія. У плей-оф "Червона фурія" стартувала з розгромної перемоги над дебютантом Грузією з рахунком 4:1, а потім вибила з турніру команду-господиню Німеччину (2:1). У півфіналі підопічні Луїса Де ла Фуенте розібралися із Францією. Перемогу з рахунком 2:1 принесли розкішний гол дальнім ударом Ямаля та удар Ольмо з рикошетом від Кунде.

EPA-EFE/RONALD WITTEK

Англію найбільше критикували за бляку гру на ЧЄ. Команда Гарета Саутгейта грає максимально обережно та не використовує весь потенціал футболістів, які зібрані у складі.

При цьому з турнірною сіткою британцям максимально пощастило. В 1/8 фіналу було переможено Словаччину (2:1), у чвертьфіналі після нічийних 1:1 у ігровий час відбулася перемога у серії пенальті з рахунком 5:3 над Швейцарією. У півфіналі англійці завдяки голу на останніх хвилинах пройшли Нідерланди – 2:1.

У Іспанії з основи через травму ще з чвертьфіналу не грає Педрі. Курйозне ушкодження отримав капітан команди Альваро Мората, коли стюард, намагаючись наздогнати вболівальника, впав і випадково вдарив футболіста. Проте форвард уникнув серйозної травми. Після дискваліфікації повертаються Ле Норман та Карвахаль.

У англійців пошкодження є у Гаррі Кейна та Кірана Тріпп'єра, але серйозної загрози їхній участі у фіналі вони не несуть.

Між собою команди проведуть 28-й матч в історії. До цього 10 разів перемагали іспанці, 13 разів – англійці, а ще 4 поєдинки завершилися без переможця.

Іспанці є чемпіонами Європи 1964, 2008 та 2012 років – це рекорд, яким збірна володіє разом із Німеччиною. Також вони програли один фінал Євро Франції у 1984 році. Родоначальники футболу лише одного разу пробилися у фінал на минулому ЧЄ у 2021 році та програли Італії по пенальті.

Іспанія – Англія

Євро-2024. Фінал

Неділя, 14 липня, Берлін, "Олімпіаштадіон", 22:00

Арбітр: Франсуа Летексьє (Франція)

Трансляція: MEGOGO, "Суспільне"

Орієнтовні склади команд:

Іспанія: Сімон, Кукурелья, Лапорт, Ле Норман, Карвахаль, Руїс, Родрі, Вільямс, Ольмо, Ямаль, Мората

Англія: Пікфорд, Вокер, Стоунз, Гехі, Сака, Мейну, Райс, Тріпп'єр, Фоден, Беллінгем, Кейн

Прогноз ZN.UA: 2:1.

Читайте також: Зарубіжні журналісти назвали найкращого футболіста збірної України на Євро-2024

Раніше букмекери зробили прогноз на фінал Євро-2024.