UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іменем Андрія Шевченка назвуть одну із станцій метро в Лондоні

До 150-річчя Футбольної асоціації і лондонського метрополітену буде приурочено цікаву акцію.

У Лондоні з'явиться станція метро з ім'ям легендарного українського футболіста Андрія Шевченка.

Футбольна асоціація Англії (FA) і метро Лондона в 2013 році святкують 150-річний ювілей. До цієї події було вирішено перейменувати станції метро іменами футбольних зірок, а також використовувати в різних назвах футбольну тематику.

Акція буде носити символічний характер: карта, на якій власне і з'являться футбольні назви, є лише пам'ятним знаком, тому що в дійсності станції підземки збережуть свої традиційні назви.

Андрій Шевченко зайняв своє почесне місце на оранжевій лінії "Іноземних зірок" на станції пересадки, звідки можна перейти на станцію Філа Паркса.

Зазначимо, що кожна з 14 ліній лондонського метро має певну тематику. Так, вони будуть називатися: "Флангові захисники", "Центральні захисники", "Зірки чемпіонатів світу", "Рефері/Адміністратори", "Герої Кубка Англії", "Тренери", "Воротарі", "Півзахисники", "Футболістки", "Зірки довоєнного часу", "Перші капітани збірних", "Зірки-іноземці".

Крім Шеви, з'являться станції Девіда Бекхема, Дідьє Дрогба, Петра Чеха, Уейна Руні, Майкла Оуена та інших. Зазначимо, що в цілому в лондонському метро 367 станцій. !zn

Читайте також:

Андрій Шевченко в рейтингу найкращих бомбардирів ХХІ століття зайняв 12 місце

Андрій Шевченко визначився з майбутнім - він стане футбольним тренером

В Індонезії все ще розраховують побачити Шевченка-футболіста