UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хокейний воротар, який ледь не став росіянином, дебютував за збірну України

Киянин Сергій Гайдученко, довго виступав у російських командах, дебютував у светрі збірної України. Втім, поки що голкіпер зіграв у товариському поєдинку.

Збірна України з хокею пробилася до фіналу міжнародного товариського турніру в Хабаровську, обігравши представника Континентальної хокейної ліги "Адмірал" з Владивостока 4:2.

У вирішальному матчі українці зійдуться з ще однією Кхловскої командою місцевим "Амуром", обыгравшем в півфіналі збірну Японії 3:0. Поєдинок відбудеться 15 квітня в 11:00.

Нагадаємо, що збірна України в Хабаровську готується до чемпіонату світу (дивізіон 1А), який розпочнеться 20 квітня в корейському Кояне.

Українці зуміли відігратися, поступаючись після першого періоду 1:2. Примітно, що всі шайби на свій рахунок записав ланка Олег Тимченко - Олег Шафаренко - Олександр Матерухін. Хокеїсти довгий час грали разом в мінській "Юності", тому їх взаєморозуміння на льоду логічно. У збірній трійка Шафаренко вже тривалий час є провідною.

Відзначимо, що в матчі відбувся дебют у збірній України воротаря Сергія Гайдученка і нападника Павла Падакіна. Гайдученко, підписав взимку контракт з "Донбасом", довгий час вагався щодо української команди, незважаючи на те, що народився і жив довгий час у Києві, і починав займатися хокеєм у столичній школі "Крижинка". Будучи вихованцем ярославського "Локомотива", Гайдученко розраховував, що його запросять у ряди російської збірної, однак його не помічали ні в молодіжному, ні в національній командах.

"Адмірал" (Владивосток, Росія) - Україна 2:4 (2:1, 0:1, 0:2)

Україна: Побєдоносцев - Наваренко, Р. Благой - Німенко - Квітченко; Ден. Ісаєнко - Петрухно, Торяник - Варламов - Міхнов; Ладигін - Кугут, О. Тимченко - Шафаренко - Матерухін, Скрипець, Захаров - Бондарєв - Падакін.

Воротарі: Стельмах - Гайдученко.

Голи: 01:12 Тимченко (Шафаренко, Матерухін) - 0:1. 12:11 Воробйов (Соколов, Баранов) - 1:1. 19:59 Бортніков (Грачов) - 2:1. 21:51 Матерухін (Шафаренко) - 2:2. 52:23 Матерухін (Шафаренко, Тимченко) - 2:3. 57:56 Тимченко (мін. п.в.) - 2:4.

Зазначимо, що у розпорядженні головного тренера Андрія Назарова залишилося ще кілька хокеїстів, яких він може задіяти в матчі з "Амуром".

Нагадаємо, що на чемпіонаті світу українці битимуться з Австрією, Словенією, Угорщиною, Японією та господарями турніру. !zn

Читайте також:

Вперше в історії у фіналі Кубка Гагаріна виступить команда не з Росії

Збірна України з хокею вперше перемогла під керівництвом Андрія Назарова

НХЛ сподівається в найближчому майбутньому відродити Кубок світу з хокею

Український хокеїст у топ-40 рейтингу кращих європейських юніорів