UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хокейна збірна України зазнала третьої поспіль поразки на чемпіонаті світу

Підопічні Олександра Годинюка могли зачепитися за перемогу над Польщею, однак у підсумку, пропустили наприкінці матчу в меншості. Наздогнати суперника вже не вистачило часу.

Збірна України з хокею не зуміла здобути першу перемогу на чемпіонаті світу в дивізіоні 1А, який в ці дні проходить у польському Кракові. Позитивний результат у матчі з господарями турніру залишав би українцям хороші шанси на завоювання однієї з двох путівок в еліту світового хокею, однак у підсумку підопічні Олександра Годыюнка програли 2:3.

"Синьо-жовті" проявили характер і зуміли відігратися, поступаючись 0:2, проте прикра видалення в кінці третього періоду призвело до того, що поляки знову вийшли вперед. Відігратися ще раз, в українців не вийшло - фінальна сирена застала їх у фінальному штурмі. Зазначимо, що дебютними шайбами за збірну відзначилися молоді Владислав Гаврик та Віталій Лялька.

В інших матчах туру Казахстан знову не залишив шансів суперникам, розгромивши Японію 7:2, а Угорщина несподівано обіграла Італію 4:1. Саме цей результат давав українцям хороші шанси на боротьбу за друге місце, але тільки в разі перемоги над Польщею. Зараз же, швидше за все збірну України чекає боротьба за виживання в дивізіоні 1А.

Наступний матч Україна проведе 23 квітня о 17:30 проти Угорщини.

Польща - Україна- 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)

Шайби: 33:13 Багінський (Пасіут - менш.) - 1:0; 40:34 Ромпковський (Брик, Колуш - більш.) - 2:0; 41:46 Гаврик (Захарченко) - 2:1; 44:52 Лялька - 2:2; 53:44 Ромпковський (Запала, Колуш - більш.) - 3:2

Польща: Одробний; Брик - Ромпковський, Поцеха - Дутка, Вайда - Котлорц, Кручек - Ванацький; Запала - Маласинський - Колуш, Хмелєвський - Ковальовка - Пасиут, Ляшкевич - Дзюбинський - Галант, Багінський - Урбанович - Калиновський.

Україна: Захарченко (Напненко); Наваренко - Рябенко, Алексюк - Побєдоносцев, Ладигін - Кугут, Скрипець; Міхнов - Гніденко - Благой, Німенко - Варламов - Доніка, Захаров - Бондарєв - Лялька, Гаврик - Заблудовський - Кузьмик, Петранговський.

Кидки: 24 (7+11+6) - 19 (6+8+5)

Штраф: 8 (2+4+2) - 12 (2+6+4).

Читайте також: АТЕК всупереч прогнозам завоював золото хокейного чемпіонату України

На чемпіонат світу в Краків збірна України вирушила в досить експериментальному складі - з п'ятьма новачками у команді. Четверо з них - вчорашні представники юніорської та молодіжної збірних.