UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гравець збірної України з баскетболу продовжить кар'єру в Польщі

Ще один український баскетболіст покинув Суперлігу і виїхав за кордон.

Форвард збірної України Максим Корнієнко продовжить кар'єру в Польщі. Як стало відомо iSport.ua, гравець уклав контракт з клубом "Торунь".

Попередній сезон 28-річний баскетболіст провів у южненському "Хіміку", де був одним із ключових виконавців. У 36 матчах Суперліги Корнієнко набирав в середньому 12,4 очка, 6,3 підбору і 2,1 передачі за 23 хвилини ігрового часу. Раніше форвард виступав у складі "Дніпра", вихованцем якого він є, а також у БК "Донецьк".

"Торунь" тільки вдруге виступить у вищому дивізіоні чемпіонату Польщі. В минулому сезоні команда фінішувала у турнірі дев'ятою, не зумівши пройти в плей-офф.

Нагадаємо, Корнієнко буде виступати у складі національної збірної на Євробаскеті-2015, який стартує 5 вересня. Українці під керівництвом Євгена Мурзіна в рамках підготовки до турніру вже провели два заключні спаринги проти збірної Фінляндії: у першому поступилися з рахунком 68:88, а другий проходив за закритими дверима.

Читайте також: Український баскетболіст змінить один російський клуб на інший

Відзначимо, що ще один український гравець Сергій Гладир, котрий повинен був стати гравцем турецького "Істанбула", в результаті не підписав контракт з клубом. Турки відмовилися укладати угоду після того, як Гладир, який влітку не поїхав до збірної через проблеми зі здоров'ям, пройшов медобстеження.