UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова федерації любительського боксу готовий обговорити участь Кличка на Іграх-2016 у Ріо

Тайванець У Чинь-до вважає, що якщо Володимир Кличко хоче повернутися в олімпійський бокс, йому слід допомогти в цьому починанні.

Глава Міжнародної федерації любительського боксу заявив про готовність розглянути участь в Олімпійських іграх 2016 року чемпіона світу за чотирма основними версіями профиринга українця Володимира Кличка, а також одного з найпопулярніших боксерів світу Менні Пак'яо з Філліпін.

За словами президента, в першу чергу, буде прийматися до уваги бажання самих боксерів, а також безпеку в рингу їх суперників, повідомляє портал insidethegames.biz.

"Ми готові розглянути це питання, однак повинні проявити щепитильність. Як би те ні було, якщо це станеться, любительський бокс отримає новий поштовх до розвитку на світовому спортивному ринку. Це було б просто чудово", - зазначив У Чинь-ко.

Остаточне рішення У Чинь-до обіцяє прийняти найближчим часом.

Відзначимо, що Володимир Кличко, олімпійський чемпіон Атланти-1996 після вдалого виступу на Іграх прийняв рішення перейти у професіонали, і ось вже довгі роки тримає марку одного з найкращих бійців профі-боксу. Після ряду перемог і чергових захисту своїх титулів Кличко почав говорити про бажанні відновити свою любительську кар'єру і спробувати завоювати ще одне олімпійське золото в 2016 році.

Що стосується, Пакьяо, то для нього виступ в Ріо-2016 могло б стати олімпійським дебютом.

Деякий час це були тільки мрії, але після того, як АІБА взяла курс на зближення аматорського та професійного боксу, стало реальністю. Зараз спортсмени виходять у ринг без шоломів і майок, а підрахунок балів ведеться за системою профі-рингу.

Раніше керівництво Федерації боксу України по-різному коментувало бажання Кличко виступити на Олімпійських іграх: спочатку головний тренер збірної Дмитро Сосновський заявив, що Володимиру доведеться, незважаючи на всі регалії, пройти шлях отримання олімпійської ліцензії, а трохи пізніше в ФБУ послалися на те, що подібне рішення повинне прийматися АІБА.

Відзначимо, що на сьогоднішній день єдиним дворазовим олімпійським чемпіоном з боксу в Україні є Василь Ломаченко, який у 2008-му переміг у Пекіні в категорії до 57 кг, а через чотири роки виграв золото Лондона в більш високому вазі (до 60 кг).

Додамо, що до Олімпіади в 2016 році Кличко виповниться 40, а Пак'яо - 37. !zn

Читайте також:

Повержений Російський Витязь знову згадав про реванш з Кличком

Леннокс Льюїс підтримав Кличко в бажанні стати абсолютним чемпіоном світу

Василь Ломаченко отримав ще один шанс стати чемпіоном світу

Олександр Гвоздик успішно дебютував на професійному рингу, задавши переможний тон для Пак'яо