UA / RU
Підтримати ZN.ua

Футболісти збірної Англії поїдуть на ЧС-2018 в Росії зі своєю їжею і кухарями

Футболісти привезуть з собою з туманного Альбіону шоколад, печені боби і чай

Англійська команда повезе з собою на ЧС-2018 в Росії більшу частину продуктів харчування. У футбольній асоціації Англії висловили занепокоєння щодо здоров'я футболістів збірної під час їх перебування в Росії. Особливі заходи прийняті у зв'язку з отруєнням у Великобританії колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля, повідомляє "УНІАН", з посиланням на британські ЗМІ.

У делегації національної команди Англії будуть кухарі, а також фахівці, яким належить перевіряти їжу у зв'язку з отруєнням російського шпигуна у Великобританії, повідомляє британське ЗМІ.

Як зазначає видання, англійці планують привезти з собою кекси Jaffa Cakes, печені боби, томатний соус, шоколад, англійську гірчицю і чай.

"Всі продукти харчування будуть ретельно перевірятися. Найважливіше, щоб ніхто з наших гравців не відчував проблем перед матчами", - повідомило джерело з Футбольної асоціації Англії.

Нагадаємо, що Великобританія вже скасувала поїздки уряду країни і королівської сім'ї на чемпіонат світу в Росію через справу Сергія Скрипаля.

Раніше ЗМІ також писали, що Британія може закликати своїх західних союзників до скоординованої відповіді, а саме заморозити активи російських бізнесменів і політичних лідерів, обмежити їх доступ до фінансового центру Лондона і навіть почати цілеспрямовані кібероперації.

15 березня Франція, Німеччина, США і Британія звинуватили Росію в атаці, яких не було з Другої світової війни. У спільній заяві лідери чотирьох країн закликали Москву повністю розкрити програму "Новачок" для Організації по забороні хімічної зброї.

За день до цього прем'єр-міністр Британії Тереза Мей виступила перед парламентом щодо "справи Скрипаля" й озвучила список контрзаходів, вжитих її урядом у зв'язку з незаконним застосуванням Росією сили на території Сполученого Королівства. Зокрема, Британія висилає 23 російських дипломатів, а також посилить протидію російському шпигунства і підривній діяльності, включаючи можливе заморожування державних активів РФ.

Сполучене Королвество також ініціювало засідання Ради Безпеки ООН, в ході якого заступник постійного представника Британії в ООН Джонатан Аллен звинуватив Росію в порушенні Статуту ООН і Конвенції про заборону хімічної зброї.

5 березня в британському Солсбері з сильним отруєнням невідомою речовиною був госпіталізований російський шпигун-перебіжчик Сергій Скрипаль та його дочка. Через деякий час були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, що працювали на місці події. Стан поліцейського Ніка Бейлі, який надавав допомогу постраждалим, критичний.