UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фоменко просить не спокушатися: кожна гра для України - "остання"

Головний тренер української збірної вважає, що, незважаючи на велику перемогу в Чорногорії, вся турнірна боротьба у відбірковому циклі до ЧС-2014 - попереду.

Після впевненої виїзної перемоги 4:0 над Чорногорією, завдяки якій українці як мінімум за втраченими очками зрівнялися з чорногорцями, наставник "синьо-жовтих" зазначив, що його підопічним належить пройти неблизький шлях до перемоги.

"Ми тільки за втраченими очками зрівнялися з Чорногорією. Ці окуляри ще потрібно набрати. Про це ми говорили з хлопцями, в тому числі, і перед сьогоднішнім матчем. Кожна гра для нас буде, як остання", - зазначив Михайло Іванович.

Втім, велика перемоги на виїзді - ще не привід вважати, що зустріч українців з чорногорцями була легкою прогулянкою.

"Кожна команда грає так, як їй дозволяє суперник. Складно було піти на перерву після вилучення нашого гравця на 45-й хвилині. Можливо, добре, що це сталося перед свистком на перерву. У нас був час поговорити з хлопцями, перебудувати тактику і вказати їм подальші дії. Нам вдалося перебудувати гру, і це принесло результат. Спасибі хлопцям, що вони відпрацювали і за того хлопця, якого видалили", - Фоменко прокоментував хід гри, а також вилучення наприкінці першого тайму.

Нагадаємо, що українська збірна продовжила свою успішну виїзну серію: вже четвертий раз "синьо-жовті" приїжджають, як мінімум, з одним очком. На старті відбору Україна двічі зіграла внічию з Англією і Молдовою - потім обіграла Польщу 3:1.

Фоменко вважає, що в Чорногорії здобути важливу перемогу їм допомогли і вболівальники.

"Вболівальники дійсно були сьогодні для нас дванадцятим гравцем. Ми грали майже як вдома. Таке відчуття у нас з'явилося саме завдяки глядачам, які підтримували нас".

Відзначимо, що наступний поєдинок у рамках відбіркового турніру чемпіонату світу українці проведуть 6 вересня у Львові проти Сан-Марино. !zn

Читайте також:

Фоменко не розкривав карти перед відповідальною грою з Чорногорією

Дюжина талантів: за ким слідкувати на молодіжному Євро

Бразилець Едмар зізнався, що щасливий грати за збірну України