UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фоменко не хоче знову вибачатися перед Люксембургом

Головний тренер футбольної збірної України Михайло Фоменко дав коментар перед сьогоднішнім матчем в рамках відбору до чемпіонату Європи 2016 року.

Нагадаємо, що національна збірна сьогодні ввечері проведе поєдинок проти аутсайдера групи - команди Люксембургу.

Головний тренер поговорив не тільки про саму гру, але і про проблеми з вболівальниками:

"Ми бачили багато негідних вчинків наших уболівальників. Ми прекрасно розуміємо, що потрібно багато працювати, щоб зруйнувати таку традицію. Ми можемо залишитися без єврокубків, в УЄФА така поведінка ніхто не буде терпіти - будемо грати при порожніх трибунах. Такі випадки вже були в півфіналі Ліги Європи і фіналі Кубка України. Футболісти стараються, щоб вийти в такі стадії, але іноді це очерняется такими витівками".

Фоменко підкреслив, що півзахисник Андрій Ярмоленко і захисник Олександр Кучер зможуть сьогодні вийти на поле:

"Вони пропустили певний час з-за проблем. У Кучера був розрив судини, який зшили, тому йому потрібна була пара днів, щоб повернутися до тренувального процесу. Він уже брав участь у кількох заняттях. У Ярмоленка була ангіна, але лікарі її припинили. Зараз просто дуже жарко, хлопці втамовують спрагу холодною водою, тому таке трапляється в кінці сезону. Думаю, проблем не буде, вони зможуть зіграти".

"Ви ж розумієте, що всі гравці і тренерський штаб - єдина родина. Хлопці будуть намагатися привітати свого тренера зі святом (головного тренера Люксембургу - з днем народження - прим. ZN.UA), але інша справа, як ми будемо до цього ставитися. Ми отримали інформацію про склад, переглянули кілька ігор. Ви ж пам'ятаєте, що я вибачався за свої слова про Люксембурзі. Для багатьох з вас стало сюрпризом, що Словаччина йде на першому місці. Але ми з хлопцями розуміли, що таке можливе. Для нас кожен матч розцінюється як фінал".

Читайте також: Грузія - Україна: відео матчу

Збірна України має у своєму активі десять очок після п'яти поєдинків і зберігає шанси на вихід з групи, перебуваючи на третьому місці позаду іспанців і лідируючих словаків.