UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФІФА не покарає суддю, який використав відеоповтор під час спірного моменту матчу

Аргентинець Герман Дельфіно може увійти в історію світового футболу як перший рефері, який змінив своє рішення на полі після перегляду відеозапису епізоду.

ФІФА не має наміру втручатися в розслідування щодо скандального епізоду матчу 8-го туру чемпіонату Аргентини між "Велес Сарсфілд" і "Арсеналом" (2:1).

Арбітр зустрічі Герман Дельфіно в одному з епізодів призначив пенальті у ворота "Арсеналу", угледівши гру рукою у виконанні захисника Даніеля Валенсії. Футболіст отримав другу жовту картку і залишив поле.

Однак через мить у ситуацію втрутився резервний арбітр Іван Нуньєс: він побачив на моніторі оператора зустрічі, що рукою не грав Валенсія, а його опонент - форвард "Велеса" Леонардо Ролон. Дельфіно отримав цю інформацію по рації і скасував своє попереднє рішення.

Читайте також: Революціонер футболу Жером Шампань не візьме участь у виборах президента ФІФА

Як відомо, правила ФІФА категорично забороняють суддям використовувати відеоповтори для винесення рішення. Повідомляється, що остаточне рішення у справі і дій 36-річного судді ФІФА буде приймати Аргентинська футбольна асоціація.