UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-капітан збірної України обурений діями футболістів, що поїхали заробляти у Росію

Олег Лужний запропонував заборонити повертатись на батьківщину тим футболістам, які відправились за "довгим рублем".

Колишній захисник збірної України, київського "Динамо" та лондонського "Арсенала" Олег Лужний вважає недоцільним дії тих українськиї футболістів, що підписали контракти з представниками російського чемпіонату.

На думку ветерана більш ніж 50 ігор у синьо-жовтій футболці, що встиг пограти навіть за збірну СРСР, українці можут виступати у багатьох європейських чемпіонатах, але через більшу зарплату їдуть грати до Росії.

"Вважаю, що раз вони туди поїхали, то назад, в Україну, їх вже не потрібно впускати. Таких людей, звичайно, є багато. Треба дати йому депортацію з країни - і все. Що він за футболіст такий? Він не може грати в Україні, чи що? Я не розумію. Чехія, Білорусь - поїдь куди-небудь, тільки не в Росію", - цитує колишнього капітана збірної Футбол24.

Нагадаємо, що за останній місяць грати до Росії поїхав колишній захисник "Шахтаря" Богдан Бутко, що підписав контракт з "Амкаром" з Пермі, а також екс-хавбек "Динамо" та "Металіста" Андрій Богданов - він працевлаштувався у "Ростові".

Сам Бутко вважає нормальним явищем те, що футболісти з України їдуть працювати до сусідньої країни. Захисник воліє не змішувати футбол та політику.

"Вважати нас ворогами не треба. Я - українець. Я переживаю за Україну. Але у мене зовсім інше життя. Мені потрібно рухатися в своєму напрямі, тому що у мене така професія", - резюмував 24-річний захисник, що народився в один рік з незалежністю України.