UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-капітан збірної Фінляндії з футболу поселив у своєму домі біженців із України

Тім Спарв розповів про активну допомогу українському народу.

Колишній капітан збірної Фінляндії з футболу Тім Спарв розповів про діяльність, спрямовану на допомогу українцям, які постраждали від військової агресії Росії.

"Передусім я хотів би висловити співчуття Україні та всім українцям. Уявляю, наскільки складно зараз вашому народу. Разом зі своєю сім'єю я довго думав, як можу допомогти вашій країні і чим можу бути корисним.

Спочатку ми перераховували гроші, брали участь у протестах проти цієї війни на вулицях, намагалися привертати увагу до проблеми в соцмережах та всіх можливих інформаційних платформах, це все були добрі рішення, проте я розумів, що треба зробити щось ще, тому вирішив надати в користування свій будинок у Фінляндії українським біженцям

Якось зі мною зв'язалася жінка, яка розповіла про сім'ю з України, яка вирушила до Фінляндії. Я подумав, що можу стати в нагоді, тому запропонував свою квартиру українці з хлопчиком та дівчинкою.

На цьому я не зупиняюся і намагаюся допомагати й надалі - розумію, як складно почуватися безпорадним у чужій країні. Читаю новини, переглядаю фото та відео з України, і це дуже засмучує мене. Українці не заслуговували на такий жах", - сказав Спарв в інтерв'ю порталу "Футбол 24".

Також футболіст дав однозначну оцінку режиму Володимира Путіна:

"Він став в один ряд зі Сталіним та іншими диктаторами. Насправді все це неважливо - важливі лише біль та страждання України. Вони обидва огидні. Нинішній правитель Росії робить страшні та жахливі речі".

Читайте також: "Є зомбо-ліга, там і грайте": Пятов жорстко розкритикував російських футболістів за мовчання про війну в Україні

Раніше повідомлялося про те, що футболіст збірної України Яремчук зустрівся із сім'ями українських біженців у Португалії.