UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дворазовий олімпійський чемпіон із Росії відмовився їхати на Ігри-2024 у нейтральному статусі

Євген Рилов вважає свою країну великою.

Дворазовий олімпійський чемпіон з плавання Євген Рилов із РФ вирішив відмовитися від виступу на Олімпіаді-2024 у нейтральному статусі.

Про це спортсмен, який підтримує вторгнення РФ в Україну, заявив у коментарі "Матч ТВ".

"Моя країна ніколи не здавалася і завжди виходила з важкої ситуації. Як сказав наш президент, треба вірити у великий російський народ. Я хочу цьому відповідати і не збираюся опускатися до рівня західних провокаторів. Росія – велика. Зараз у нас є заміна міжнародним стартам, але їх також хочуть заборонити.

Я не йду на поводу в МОК, я за чистий спорт. Я прийняв виважене рішення: відмовляюся їхати на Олімпійські ігри, поки вся ця нісенітниця не осяде на дно і наша вода знову не стане чистою. Я чесний перед собою, вірний своєму вибору та своїй країні. Дякую за увагу", – заявив Рилов.

Рилов має на своєму рахунку два золота та срібло Олімпіади-2020 у Токіо, а також бронзу на Іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро. 27-річний спортсмен у березні минулого року взяв участь у мітингу на "Лужниках" на підтримку анексії Криму та війни в Україні.

Нагадаємо, спортсменів з РФ та Білорусі рішенням МОК було допущено на паризьку Олімпіаду-2024 у нейтральному статусі в індивідуальних змаганнях. Ігри відбудуться з 26 липня до 11 серпня наступного року.

Читайте також: "Це одна з 28 воєн у світі": президент МОК пояснив рішення допустити росіян на Олімпіаду-2024

Раніше повідомлялося про те, що в Росії відмовилися фінансувати своїх спортсменів з нейтральним статусом.