UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Донбас" збільшив українське представництво в команді, підписавши двох хокеїстів збірної

Захисник Денис Петрухно і нападник Роман Благой потрапили в заявку клубу в Континентальній хокейній лізі.

Гравці збірної України - Денис Петрухно і Роман Благой підписали контракти з донецьким "Донбасом", повідомляє прес-служба клубу.

Нападник Роман Благой і захисник Денис Петрухно, що знаходилися в команді на перегляді, заявлені донецькою командою для участі в чемпіонаті Континентальної хокейної ліги. Обидва гравці провели з колективом Андрія Назарова передсезонні збори, а також зіграли в двох турнірах - Кубку Губернатора Нижегородської області і Відкритому Кубку Донбасу.

Для Благого і Петрухно контракт з "Донбасом" - новий виток кар'єри: до цього хокеїсти виступали в основному в українських клубах. Доброї провів кілька років у системі київського "Сокола", розкривши свій потенціал вже в Донецьку, щоправда не в КХЛ, а в фарм-клубі Професійній хокейній лізі. Петрухно має досвід виступів у мінорних лігах Північної Америки, завдяки чому отримав в свій арсенал деякі риси заокеанського хокею, який так любить Андрій Назаров.

Таким чином, у складі українського представника в КХЛ буде виступати шестеро хокеїстів, які в минулому сезоні представляли збірну України у різних турнірах під егідою ІІХФ - чемпіонаті світу і олімпійському відборі. Раніше в заявку донеччан потрапили нападники Руслан Федотенко, Сергій Варламов, Віктор Захаров Максим Квітченко. Також "Донбас" підписав контракт з українським захисником Генадієм Разіним, який вже давно не брав участь в іграх за збірну.

Примітно і те, що на офіційному сайті клубу у розділі, який представляє склад команди,українське громадянство приписано ще двом гравцям - захиснику Юрію Сильницкому і нападаючому Євгену Белухіну.

Відзначимо, що на сьогоднішній день "Донбас" веде переговори з ще одним хокеїстом української збірної Костянтином Касянчуком, який в минулому сезоні завоював з московським "Динамо" головний трофей КХЛ Кубок Гагаріна.

Нагадаємо, що в чемпіонаті КХЛ "Донбас" стартує 6 вересня матчем зі словацьким "Слованом". !zn

Читайте також:

Українець Понікаровський відправився в СКА слідом за суперзіркою Ковальчуком

У збірній України з хокею з'явиться перший натуралізований росіянин

Українець Понікаровський відправився в СКА слідом за суперзіркою Ковальчуком

У збірній України з хокею з'явиться перший натуралізований росіянин