UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Донбас" вперше в історії відсвяткував перемогу на домашньому передсезонному турнірі

Донецький хокейний клуб підійшов до нового сезону в Континентальній хокейній лізі у відмінному настрої.

Донецький хокейний клуб "Донбас" виграв домашній однойменний передсезонний турнір, обійшовши в турнірній таблиці такі російські команди "Нафтохімік" (Нижнєкамськ), "Адмірал" (Владивосток), "Северсталь" (Череповець) і "Торпедо" (Нижній Новгород).

Донеччани здобули на Відкритому Кубку Донбаса три перемоги в чотирьох матчах, а головне, показали своїм глядачам, що в цьогорічному сезоні не мають наміру обмежуватися перебуванням в низах турнірної таблиці Континентальної хокейної ліги.

Зазначимо, що в 2011 році в Донецьку головний трофей турніру дістався СКА із Санкт-Петербурга, а рік потому - череповецькій "Сєвєрсталі". Таким чином, для нинішнього тренера "Донбасу" це вже друга перемога на донецькому турнірі - в минулому сезоні він вигравав його з череповецьким клубом.

У заключному турі змагань "Донбас" могла влаштувати лише перемога над новачком КХЛ створеному нещодавно клубі з Владивостока "Адмірал". Адже саме ця команда і виграла напередодні у донеччан "Северсталь" випереджали підопічних Андрія Назарова за очками.

Але "Донбас" зібрався, гравці і тренерський штаб зробив правильні висновки з досить-таки великої поразки від "Сєвєрсталі". Ренді Робітайл відкрив рахунок на 2-й хвилині гри, реалізувавши штрафний кидок. Господарі протрималися в меншості, однак пропустили вже на старті другого періоду - Енвер Лісін, став кращим нападником турніру, реалізував видалення Геннадія Разіна. Однак незабаром донеччани вийшли вперед, коли спрацювала трійка Євгенія Белухіна в новому поєднанні з Євгеном Дадоновим.

Після другої перерви фін Лайні збільшив перевагу в рахунку, а "Адмірала" вистачило лише на одну шайбу - 3:2.

Команда І СБ П ПБ ЗШ ПШ Про
1
Донбас 4 3 0 0 1 0 0 13 12 9
2
Адмірал 4 2 0 0 1 0 1 13 13 7
3
Северсталь 4 1 1 1 1 0 0 16 12 7
4
Торпедо 4 1 0 0 2 1 0 12 12 4
5
Нафтохімік 4 0 0 1 2 0 1 10 15 3

"Донбасу" вдалося перемогти в одному передсезонному турнірі з двох, в якому стартував клуб: раніше донеччани програли в фіналі Кубка губернатора Нижегородської області місцевим "Торпедо".

Зазначимо, що в КХЛ донетчану стартують 6 вересня домашньою серією з командами словацьким "Слованом", празьким "Левом", московським ЦСКА і ризьким "Динамо". !zn

Читайте також:

Франція зіпсувала дебют Андрія Назарова на чолі хокейної збірної України

Українець Понікаровський відправився в СКА слідом за суперзіркою Ковальчуком

Збірна України з хокею вирушить на чемпіонат світу в корейський Сеул