UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Донбас" обіграв володаря Кубка Гагаріна-2012/13 і вийшов у фінал передсезонного турніру

Донецький хокейний клуб зумів виграти у дворазового володаря головного трофею КХЛ московського "Динамо".

Донецький "Донбас" виграв у московського "Динамо" 2:1 на передсезонному турнірі у російському Нижньому Новгороді.

Таким чином, донеччани здобули вже другу перемогу у сезоні під керівництвом нового наставника Андрія Назарова. У другому турі турніру вони взяли гору над місцевим "Торпедо" 2:1 Б. Раніше "Донбас" програв підмосковному "Атланту" 3:5, однак успіху у поєдинку з динамівцями вистачило українській команді для потрапляння у фінал.

Нагадаємо, що московське "Динамо", обігравши "Трактор" у плей-офф КХЛ-2012/13, вдруге поспіль виграло Кубок Гагаріна - головний трофей Континентальної хокейної ліги.

У поєдинку з "Динамо" Андрій Назаров довірив місце у складі п'ятьом українським хокеїстам - захисникам Геннадію Разіну та Денису Петрухно, а також нападникам Сергію Варламову, Максиму Квітченку і Романц Благому. Раніше в поєдинках турніру також грав і Руслан Федотенко, проте у матчі з "Торпедо" капітан донеччан отримав травму після силового прийому і вибув на невизначений термін.

Донеччани відкрили рахунок наприкінці другого періоду, розігравши більшість, однак через три хвилини пропустили. Переможна шайба на рахунку українця Варламова, який увійшов в зону суперника і непомітно для воротаря "Динамо" Єременко вистрілив у кут.

Фінальний матч між "Донбасом" та переможцем пари "Торпедо" - "Атлант" відбудеться 16 серпня.

Кубок губернатора Нижегородської області

"Донбас" (Донецьк) - "Динамо" (Москва) - 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Голи: Подградські (Кашпар), 34:25 - 1:0. Карсумс (Новак), 37:22 - 1:1. Варламов, 46:33 - 2:1.

Воротарі: Лацо - Єременко (57:20).

Зазначимо, що вже 28 серпня, після двох контрольних матчів збірної України з Францією "Донбас" візьме старт у домашньому турнірі " Відкритий Кубок Донбасу. !zn

Читайте також:

Українець Понікаровський відправився у СКА слідом за суперзіркою Ковальчуком

У збірній України з хокею з'явиться перший натуралізований росіянин