UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Дніпро" не поспішає розлучатися з Коноплянкою

Дніпропетровський клуб не реагує на запропоновані "Севільєю" умови, щоб відпустити гравця вже зараз.

Євген Коноплянка поки не може стати повноцінним гравцем іспанської "Севільї". Його контракт з "Дніпром" закінчується 31 липня, і дніпропетровський клуб не поспішає розлучатися з виконавцем.

"Особиста угода Жені з "Дніпром" буде дійсна ще 25 днів. Тому вільним агентом в повному розумінні цих слів його не назвеш. Якщо б він ним був, питання було б знято вже зараз. Але в даний момент ми чекаємо резолюції з боку дніпропетровського клубу, - сказав батько футболіста Олег Коноплянка в інтерв'ю "Спорт-Експрес в Україні", - "Дніпро" може відпустити гравця вже зараз. Тим більше, що існує конкретна сума компенсації, яку український клуб отримає від "Севільї" при такому розкладі. В даний момент ми чекаємо реакції на запропоновані іспанцями умови. На жаль, поки що ніякої реакції не надходить".

За словами Коноплянки-старшого, гравець хоче розлучитися з клубом по-людськи, але доводиться чекати 1 серпня: "Між нами існувала джентльменська домовленість, що все так і станеться. Образно кажучи, нам запалили зелене світло, але коли ми стали переходити дорогу, світлофор раптово перемкнувся на жовтий. 1 серпня зелений запалиться знову. Але в цьому випадку постраждають усі зацікавлені сторони: і "Дніпро", і "Севілья", і сам футболіст. Хочеться вірити, що цього не станеться".

Крім того, Олег Коноплянка наголосив, що керівництву "Дніпра" вже передали дані з приводу "винагороди" для клубу за майбутній перепродаж гравця. Його розмір прописаний в контракті, який запропонувала "Севілья". До речі, за словами батька футболіста, фінансові умови, озвучені іспанцями, близькі до тих, які були у Євгена в "Дніпрі".

Нагадаємо, що Коноплянка досяг домовленості з "Севільєю" і вже пройшов медогляд, але поки не поставив підпис під угодою. Новий сезон для переможця Ліги Європи розпочнеться 11 серпня матчем за Суперкубок УЄФА проти "Барселони".