UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Дивне рішення": Міжнародна федерація санного спорту відновила у правах Росію

Спортсмени країни-окупанта знову матимуть змогу виступати на змаганнях.

Федерацію санного спорту Росії відновлено у правах у статусі повноцінного члена Міжнародної федерації санного спорту (FIL), повідомляє офіційний сайт FIL.

Росія та Білорусь були безстроково відсторонені від рішення FIL від 2 березня 2022 року у зв'язку з повномасштабним вторгненням в Україну, а спортсмени обох країн не могли бути представлені на міжнародних стартах.

Росіяни подали апеляцію на це рішення, яку розглянув Апеляційний суд FIL та ухвалив рішення про відновлення Росії у всіх правах.

Це означає, що спортсмени зможуть змагатися на стартах, а також змагання можна буде проводити на території Росії. Це перша міжнародна федерація, яка повернула права країні-агресору.

Президент федерації санного спорту України Анатолій Малищак у коментарі suspilne.media повідомив про те, що в неділю відбудеться засідання Федерації санного спорту України, на якому буде ухвалено реакцію федерації на дії та рішення FIL.

Нагадаємо, 24 лютого президент РФ Путін зробив термінову заяву про проведення спеціальної військової операції на території України, розпочавши широкомасштабне вторгнення до українських міст.

Після цього російський спорт почав занурюватися у повну ізоляцію. Фактично не залишалося федерацій, які виключили росіян зі своїх змагань.

Читайте також: "Це не варіант": ФІФА не виключила Росію з організації

Раніше повідомлялося про те, що УЄФА не припинятиме трансляцію матчів єврокубків у Росії.