UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дискваліфікований воротар "Шахтаря" зізнався, що його клуб не "особливо захищав його"

Голкіпер Олександр Рибка втратив шанси на скасування покарання, однак вже думає про відновлення кар'єри.

Колишній воротар "Шахтаря" і "Динамо", який був дискваліфікований в минулому сезоні за вживання заборонених препаратів, зізнався, що шансів на скасування його покарання практично не було, тим більше, що представники "Шахтаря" не робили особливих зусиль.

"Моєю справою в УЄФА і CAS займався адвокат, якого наймав "Шахтар". Цей же чоловік займався "справою Матузалема". Обидві інстанції були програні", - розповів Рибка в інтерв'ю "Известиям".

"Після цього, коли ми своїми силами продовжували боротися і пішли в швейцарський трибунал, я зрозумів, що мене особливо ніхто не захищав. Представники CAS сказали мені це в очі! Проблема була в тому, що в Спортивному суді ми мали право говорити тільки за процедурою, не більше. Шанси були мінімальними, але ми йшли до кінця, намагаючись щось виправити".

Зараз Рибка тренується разом з київським "Арсеналом" і не виключає можливості продовжити кар'єру в одному з європейських клубів.

З січня 2014 я вже можу грати. Навіть при негативному збігу обставин вже в середині наступного чемпіонату я знову зможу виходити на поле. Мені всього 25 років! Я впевнений у собі і не сумніваюся в своїх силах", - зазначив український голкіпер.

"Мій менеджер постійно працює в цьому напрямку, і варіанти вже є. У Європі хочуть спробувати свої сили всі, і я не виняток".

Нагадаємо, що в серпні 2012 року Рибка відмовився підписувати новий контракт з "Шахтарем", а трохи пізніше в пресі з'явилася інформація, що на нього розраховує "Дніпро". Втім, воротар спростував ці чутки.

Всього в чемпіонаті України у складі "Динамо", "Оболоні" і "Шахтаря" Олександр Рибка провів 55 матчів. Також у двох іграх голкіпер надягав форму збірної України. !zn

Читайте також:

Прокуратура займеться перевіркою боргів футбольного клубу "Оболонь"

Екс-голкіпер "Шахтаря" Рибка тренується з київською "Оболонню"

Колишній тренер "Ворскли" подав до Європейського суду на свою команду

Директор об'єднаного чемпіонату Газзаєв підтвердив фінансові складнощі у своєму клубі