UA / RU
Підтримати ZN.ua

Динамівці пропустили з "Волинню" найшвидший гол за 16 років

Останнім часом "Динамо" вже привчило вболівальників до того, що встановлює в основному антирекорди.

Гол 25-річного півзахисника "Волині" Ярослава Кінаша у ворота "Динамо" 14 липня став найшвидшим точним ударом за останні 16 років, які кияни отримували на домашньому стадіоні, повідомляє "СЕ в Україні".

Нагадаємо, що лучани відкрили рахунок на 2-й хвилині поєдинку стартового туру чемпіонату Прем'єр-ліги України, коли плутанина між центральними захисниками "Динамо" дозволила Еріку Бікфалві віддати точний пас урозріз на Кінаша, який прокинув м'яч повз Олександра Шовсковського.

Примітно, що за всю історію виступу киян у чемпіонатах України, це третій за скорострільністю точний удар по їхнім воротам. У другій першості України в 1992 році Володимир Лютий з "Кривбасу" відкрив рахунок, вразивши ворота воротаря Вальдаса Мартінкенаса. Зрівняти рахунок господарям вдалося лише на 90-й хвилині - героєм став ще зовсім молодий Сергій Ребров.

Та невдача була не першою в сезоні - до цього кияни програли "Зорі", запорізькому "Торпедо", а також зіграли внічию з "Металістом" і..."Волинню". Щоправда, незабаром динамівці налагодили свою гру і в драматичній боротьбі з "Дніпром" виграли перший у незалежній Україні чемпіонський титул.

Другий ранній гол стався 5 жовтня 1997 року: на очах у менш ніж 1000 глядачів, що зібралися на стадіоні "Динамо", львів'янин Євген Назаров забив також на 1-й хвилині приніс перемогу своїй команді. У воротах киян грав, як 16 років тому, Олександр Шовковський.

Відзначимо, що раніше динамівці встановили клубне антидосягнення, вперше фінішувавши у чемпіонаті України нижче другого місця. А ще одним з негативних статистичних фактів є те, що вже чотири сезони поспіль "біло-сині" не можуть завоювати золоті медалі. !zn

Читайте також:

До рекордної "сотні" дніпрянину Євгену Селезньову залишився один точний удар

Ярмоленко побив національний рекорд Шевченка і Реброва

Автор переможного гола у ворота "Шахтаря" у фіналі Кубка України-2009 очолив "Ворсклу"

Збірна Іспанії встановила рекорд результативності у змаганнях ФІФА