UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дев'ять країн звернулися до ФІБА з вимогою не допускати росіян до баскетбольних змагань

Європейські країни виступили проти окупантів.

Дворазовий український чемпіон НБА Станіслав Медведенко опублікував лист дев'яти федерацій у ФІБА з вимогою не допускати до змагань під їхньою егідою росіян та білорусів.

Лист підписали глави федерацій баскетболу Данії, Естонії, Фінляндії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії, Польщі та Швеції:

"Поки йде війна в Україні, ми підтверджуємо наше спільне зобов'язання щодо того, що федерації баскетболу країн Північної Європи та Балтії та Федерація баскетболу Польщі вийдуть із програми FIBA Wilead і не висуватимуть учасників інших програм у майбутньому, якщо учасниками програми будуть представники Росії та Білорусі Якщо ФІБА не зробить жодних ефективних заходів підтримки, цілком зрозуміло, що всі згадані національні баскетбольні федерації розглянуть питання про відкликання висунутих кандидатів з усіх комісій, структур та програм ФІБА", - йдеться у листі.

Нагадаємо, 2 березня минулого року після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Міжнародна федерація баскетболу (ФІБА) усунула усі російські команди від змагань під своєю егідою. У травні ФІБА продовжила термін дії рішення до розгляду цього питання.

Нещодавно Міжнародний олімпійський комітет закликав допустити представників РФ та Білорусі до міжнародних змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не були помічені в активній підтримці війни в Україні та дотримуються допінгового законодавства.

Читайте також: В Естонії під час баскетбольного матчу зібрали гроші на відновлення спорткомплексу у Києві

Раніше повідомлялося, що легендарний литовський баскетбольний клуб виставив свій кубок на аукціон для допомоги Україні.