UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чудовий гол Ярмоленка приніс Україні перемогу над Польщею

Українці зуміли перемогти в ключовому протистоянні групового турніру.

Збірна України у напруженому матчі обіграла Польщу 1:0 в рамках відбіркового турніру ЧС-2014 у групі Н - гол на 64-й хвилині забив півзахисник Андрій Ярмоленко.

З перших хвилин матчу українці показали свій бойовий настрій, однак нічого, крім жовтої картки для Тараса Степаненка, це не принесло. Поляки, витримавши стартовий напруга, поступово заволоділи ініціативою - ближче до середини 45-хвилинки підопічні Вальдемара Форналіка перевели гру на половину поля українців.

Найбільш небезпечним виявився момент з ударом головою у виконанні Гліка, який в останній момент на лінії воріт заблокував Коноплянка.

Українці зуміли відповісти хіба що дальніми ударами Едмара і Шевчука - все мимо. До кінця тайму команди діяли в більш-менш спокійному темпі - гру могли "пересмикнути" хіба що самовіддані дії футболістів, які не соромилися йти в стик.

Після перерви сценарій матчу не змінився - команди рідко підходили до воріт суперника. Але в середині 45-хвилинки хороший контрвипад вдався Україні - Коноплянка з лівого флангу навісив у штрафну на вільного Андрія Ярмоленка, польський захисник пробіг мимо м'яча і динамівець прекрасним ударом відкрив рахунок.

До кінця ігрового часу поляки мали кілька шансів відновити рівновагу, але удача була на боці "синьо-жовтих". Тим паче, що підопічні Михайла Фоменка діяли в обороні майже без помилок.


Україна - Польща- 1:0 (0:0)

Гол: Ярмоленко, 64.

Україна: Пятов, Ст. Шевчук, Ракицький, Хачеріді, Федецький, Степаненко, Ротань, Едмар (Безус, 90+2), Коноплянка, Ярмоленко (Гусєв, 89), Зозуля (Девіч, 62).

Польща: Боруц, Войтковяк, Глік, Шукала, Енджейчик, М. Левандовський (Желиньский, 76), Крыховяк, Собота (Пешко, 61), Кліх (Мєжеєвскі, 66), Блащиковський, Р. Левандовський.

Покарання: Степаненко, 3. Едмар, 8. Ракицький, 55. Пешко, 79. Шукала, 82. Хачеріді, 90+4 (попередження).

Судді: Ерікссон, Класеніус, Вернмарк (всі - Швеція).

11 жовтня. Харків. Стадіон ОСК "Металіст"

Перемога подарувала українцям хороший шанс на перше місце в групі. Однак все буде залежати від результату матчу Англія - Чорногорія. Поки в активі українців - 17 очок. !zn

Читайте також:

Фоменко розповів, за рахунок чого Україна могла обіграти Польщу

Тренер збірної Чорногорії був упевнений, що Україна не зуміє обіграти Польщу

Ім'ям Андрія Шевченка назвуть одну із станцій метро в Лондоні