UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чотири спортсмени поповнили київську Алею зірок

Церемонія відбулася за участю її героїв.

Київська Алея зірок поповнилась іменами ще чотирьох легендарних українських спортсменів. До списку найкращих приєдналися Сергій Бубка, Ігор Бєланов, Зінаїда та Ігор Турчіни.

Сергій Бубка – радянський і український спортсмен-легкоатлет зі стрибків з жердиною. Перша в світі людина, стрибнувша вище шести метрів. Чемпіон Олімпійських ігор-1988. Єдиний легкоатлет, який переміг на шести чемпіонатах світу у 1983, 1987, 1991, 1993, 1995, 1997 роках. Його рекорд у стрибку з жердиною на відкритих аренах (6,14 м), який він поставив у 1994 році, не побитий досі.

Ігор Бєланов – знаменитий радянський і український форвард. Найкращий футболіст Європи 1986 року. Входить в топ-100 найкращих футболістів в історії чемпіонатів світу за версією The Guardian.

Зінаїда Турчина – радянська і українська гандболістка, дворазова олімпійська чемпіонка, дворазова чемпіонка світу, багаторазова володарка Кубка європейських чемпіонів і багаторазова чемпіонка СРСР. В 2000 році в результаті опитування, проведеного Міжнародною федерацією гандболу, Турчина була визнана найкращою гандболісткою планети в XX столітті.

Ігор Турчин – радянський і український гандбольний тренер. Заслужений тренер СРСР. Найуспішніший тренер в історії гандболу. Володар рекорду Гіннеса.

Раніше повідомлялося про те, що Бубка зберіг посаду віце-президента IAAF.