UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чотири російських спортсмена слідом за Шараповою попалися на допінгу

Стали відомі імена ще кількох російських представників світу спорту, які приймали мілдронат.

Позитивні допінг-проби на мілдронат були здані фігуристкою Катериною Бобровою, волейболистом збірної Росії і московського "Динамо" Олександром Маркіним, ковзанярем Павлом Куліжніковим і виступаючим в шорт-треку Семеном Єлістратовим.

При цьому Куліжніков може бути довічно усунений від спорту, так як раніше вже отримував дискваліфікацію за допінг. Єлістратов через те, що сталося, точно пропустить чемпіонат світу в Сеулі. Найближчим часом щодо останніх порушників будуть скликані кілька прес-конференцій.

Мілдронат з 1 січня 2016 року входить в список заборонених препаратів, в результаті чого з'явився цілий ряд порушників. Вчора, 7 березня, сьома ракетка світу Марія Шарапова скликала прес-конференцію в Лос-Анджелесі, повідомивши про вжиття мілдроната, за що тенісистці загрожує дискваліфікація до 4 років. Практично відразу контракти зі спортсменкою призупинили всі спонсори.

Читайте також: Російська тенісистка Шарапова здала позитивний допінг-тест

Нагадаємо, раніше позитивну пробу на мілдронат здала біатлоністка збірної України Ольга Абрамова. Також препарат приймав ще один український біатлоніст Артем Тищенко.