UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чемпіонат Бельгії перевершує українську Прем'єр-лігу - Тотовицький

Півзахисник з "Шахтаря" розповів про свою адаптацію в еліті бельгійського футболу.

23-річний український футболіст Андрій Тотовицький підкреслив, що вже адаптувався до життя в іншій країні і порівняв чемпіонат Бельгії з Прем'єр-лігою:

"Хочеться вірити, що період моєї адаптації в бельгійському футболі підходить до кінця. Благо я ще трохи знаю англійську мову, що допомагає у спілкуванні з партнерами. Що стосується гри "Кортрейка", то я б охарактеризував її як контратакуючу. Часто ми віддаємо перевагу супернику, а потім намагаємося зловити його. Думаю, у нас це непогано виходить, оскільки наша команда є одним з лідерів за кількістю забитих м'ячів. Де використовує мене наставник? Зазвичай на різних позиціях. Ліворуч, праворуч у півзахисті, під нападниками, але більше все-таки на флангах".

"Стосовно чемпіонату Бельгії можу сказати, що місцева першість все-таки перевершує нашу Прем'єр-лігу. Тут немає команд, які значно сильніше інших, а рівень середняків на порядок вище українських. Ось і виходить більш жорстка конкуренція, третє і 10-е місця розділяють всього вісім очок".

Андрій Тотовицький був орендований бельгійським "Кортрейком" у донецького "Шахтаря", після чого провів за нову команду шість поєдинків, забив 2 голи і віддав 2 результативні передачі.

Читайте також: Українець Болбат та екс-зірка "Металіста" організували красивий гол у чемпіонаті Бельгії

Нагадаємо, в чемпіонаті Бельгії виступають ще два українських півзахисника "Шахтаря" - Сергій Болбат за "Локерен" і Руслан Малиновський, який захищає кольори "Генка".