UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Це не вольєр": директор "Олімпійського" забрав назад свої слова про сектор для темношкірих

Володимир Спильниченко заявив, що його слова були вирвані з контексту і неправильно зрозумілі.

Директор НСК "Олімпійський" Володимир Спильниченко спростував свої ж слова про те, що він розгляне ідею створення на "Олімпійському" окремого сектора для темношкірих фанатів, щоб уникнути расистських скандалів.

Спильниченко стверджує, що його слова неправильно зрозуміли. "Я один з небагатьох людей, які були категорично проти встановлення додаткової огорожі, сіток навіть після масового забігу на поле вболівальників на фіналі Кубку України "Динамо" - "Шахтар". Я завжди наполягав на тому, що НСК "Олімпійський" є багатофункціональною ареною.

Питання від журналіста з приводу створення окремого сектора викликало у мене скептичну посмішку. "Так, - кажу я, - ідея "хороша". Але "хороша" - саме в лапках. З подібними ідеями вже виходили на стадіон. Я сказав: "Це не вольєр, ніяких загороджень не буде". З моєї відповіді просто висмикнули перше речення. В даному питанні більше треба не загороджувати, а державі проводити роботу з молоддю, щоб негативних проявів на трибунах не було. Сьогодні одних загородим, завтра - інших, і стадіон перетвориться незрозуміло на що...", - сказав Спильниченко в коментарі "Сегодня".

Зазначимо, що на питання журналіста програми "Профутбол" "Якщо темношкірі люди підходять до сектору, і це виглядає як провокація, то виходить, що їм на стадіон не можна ходити... Можливо, для них окремий сектор створити?", Спильниченко відповів наступне: "Хороша ідея. Ми, напевно, прислухаємося до вашої пропозиції і постараємося, можливо, зробити для них окремий сектор, щоб не було проявів расизму. На сьогоднішній день на стадіоні вже існує три окремих сектора, які повністю огороджені".

Нагадаємо, після нападу групи фанатів на темношкірих уболівальників під час матчу "Динамо" - "Челсі" УЄФА відкрив справу стосовно київського клубу, отримавши дані від FARE. "Динамо" загрожує серйозне покарання, вердикт буде озвучений 27 жовтня.