UA / RU
Підтримати ZN.ua

Букмекери вважають, що Нойєр заслуговує на "Золотий м'яч" більше, ніж Мессі

Рівно за три тижні до вручення престижної нагороди спортивні аналітики, як і раніше вважають Кріштіану Роналду найбільш реальним кандидатом на її отримання.

12 січня світ дізнається ім'я володаря "Золотого м'яча" за підсумками 2014 року. Володаря звання кращого гравцями світу в минулому році визначать з трійки кращих, в яку потрапили нападник "Барселони" Ліонель Мессі, його візаві з "Реала" Кріштіану Роналду, а також воротар "Баварії" Мануель Нойєр.

За три тижні до вручення нагороди букмекери, як і раніше, вважають португальського нападника фаворитом. На його перемогу можна поставити приблизно з тим же коефіцієнтом, що 1 грудня, коли коло претендентів звузилося з 23 прізвищ до трьох - 1,20. Зміни ж відбулися щодо шансів Мессі і Нойєра. Тепер спортивні аналітики суттєво знизили шанси Мессі на перемогу. Тепер аргентинець і кращий бомбардир в історії Ліги Чемпіонів котирується з показником 12,0.

А ось шанси Нойєра, на думку букмекерів, істотно зросли. Спочатку на його перемогу можна було поставити з коефіцієнтом 21, однак поступово показник виріс до рівня 5,0. Швидше за все, на думку аналітиків, крім інсайдерської інформації, вплинула і яскрава гра голкіпера, який в чемпіонаті Бундесліги з початку сезону пропустив всього 4 м'ячі (в 17 матчах), а в Лізі Чемпіонів - 4 голи у 6 іграх.

Втім, схоже, що перемога Роналду не викликає сумнівів, нехай і успіх чемпіона світу-2014 виглядав би логічним.

Читайте також: Претендент на "Золотий м'яч" воротар Нойєр пропустив прикрий м'яч у Бундеслізі

Напередодні "Реал" став переможцем командного чемпіонату світу, а Кріштіану Роналду став автором унікального досягнення. Португалець у футболці "вершкових" повністю повторив кількість завойованих призів, якими він володів в "Манчестер Юнайтед".