UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бразильський лідер "Шахтаря" відмовився від прийняття українського громадянства

Ісмаїлі міг виступати за збірну України.

Бразильський захисник донецького "Шахтаря" Ісмаїлі розповів те, що відмовив головному тренеру збірної України Андрію Шевченку у прийнятті українського громадянства.

"Знаю Андрія Шевченка. Ми знайомилися. Мені зробили пропозицію, щоб інтегруватися в національну збірну України. Дуже зрадів цьому виклику, адже я міг захищати кольори країни, яка мене так добре прийняла. Плюс пропозиція надійшла від такої людини, як Шевченко, це викликало у мене радість.

Я вірю, що в Україні є молоді гравці, які можуть виконувати цю роботу. У них є всі якості, щоб виступати за збірну України. Тому я прийняв краще рішення для мене – відкинути пропозицію. До того ж я не говорю російською та українською мовами. Хлопці, які знаходяться тут багато років, вже прекрасно знають, про що йде мова. Звичайно, вони не говорять ідеально, але точно розуміють більше, ніж я. Мені з цим складніше", - наводить слова Ісмаїлі Tribuna.com.

Зазначимо, що 29-річний захисник грає за "Шахтар" з 2013 року. Нагадаємо, для отримання українського громадянства потрібно прожити в Україні 5 років.

Раніше українська збірна вже натурализовала двох бразильських футболістів "Шахтаря" – Марлоса і Жуніора Мораеса.

Литва – Україна: онлайн-трансляція матчу.