UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бразилець Ежидіу залишив "Дніпро" не через затримки зарплати - агент

Бразильський захисник провів у "Дніпрі" два місяці, зігравши в декількох матчах Ліги Європи і чемпіонату України. А в кінці березня несподівано опинився в розташуванні "Палмейраса".

Бразильський захисник Ежидіу, який в кінці березня залишив розташування "Дніпра" нібито через затримку по зарплаті, підписав контракт з бразильським "Палмейрасом" і, судячи з усього, без якихось проблем продовжить виступи в місцевому чемпіонаті.

Незважаючи на те, що "Дніпро" заплатив за його трансфер "Крузейру" 2,5 мільйона євро, і бразилець підписав з українською командою тривалий контракт, він відмовився від виступів в українському чемпіонаті. І не з причини фінансових проблем, як заявляли його менеджери. Український агент Дмитро Селюк вважає, що Ежидіу просто не сподобалося виступати далеко від батьківщини.

"Не думаю, що тут справа в грошах. На мій погляд, питання заборгованості можна було б вирішити шляхом переговорів з керівництвом. Схоже більше на те, що бразилець скучив за батьківщиною", - цитує Селюка "Український футбол".

Читайте також: Луческу розповів правду про бразильських легіонерів у "Шахтарі"


"Це - загальна проблема латиноамериканських футболістів, з якими особисто я намагаюся не мати справ. Вони люблять компанію, жарти, весело проводити час. А коли цього немає, починають нудьгувати, тужити за батьківщиною і шукати якісь приводи, щоб змотатися додому. Скільки намучилися з бразильцями в "Динамо"! У "Дніпрі" можна згадати Джуліану, який довгий час виривався додому і, нарешті, кинув клуб перед стартом у кваліфікації Ліги Чемпіонів. Професійне ставлення до своїх обов'язків показав хіба що Едмар, але його вже й бразильцем назвати складно, настільки він освоївся в Україні", - вважає футбольний фахівець.

Примітно, що в "Дніпрі" досі не прокоментували ситуацію, і судячи з усього, сторони зуміли-таки розлучитися за взаємною згодою. За це припущення говорить і той факт, що більше ніхто з іноземних футболістів дніпропетровської команди не поскаржився на затримки зарплати, а воротар Денис Бойко заявив прямо: гравці отримують зарплату вчасно.

16 і 23 квітня "Дніпро" зіграє з бельгійським Брюгге 1/4 фіналу Ліги Європи. Перший матч відбудеться на виїзді, другий дніпряни проведуть в Києві на НСК "Олімпійський". Закрити проблемну позицію лівого захисника, на якій грав Ежидіу, буде складним завданням для головного тренера Мирона Маркевича.